Spoorwerken Kortrijk: alternatieve treindienst tijdens paasvakantie

Gepubliceerd op Dinsdag 16 maart 2021

Van zaterdag 3 tot en met zondag 18 april 2021 vinden er grote werken plaats aan het station van Kortrijk. Daardoor zullen tijdens de paasvakantie slechts drie kopsporen en één van de acht sporen voor het doorgaand treinverkeer beschikbaar zijn. Om de hinder voor de reiziger zoveel mogelijk te beperken, heeft NMBS een alternatieve treindienst uitgewerkt en zet ze ook vervangbussen in.

Alternatieve treindienst

Tussen Kortrijk en Moeskroen zal het treinverkeer van 3 tot en met 18 april onderbroken zijn, en dat in beide richtingen. NMBS zet vervangbussen in.

Op alle andere verbindingen van en naar Kortrijk (richting Lichtervelde, Brugge, Gent-Sint-Pieters, Oudenaarde, Zottegem en Poperinge) blijft het treinverkeer mogelijk, maar zal het veel beperkter zijn dan normaal. Een aantal treinen rijdt niet, anderen worden omgeleid of kennen andere vertrektijden.

Raadpleeg de online routeplanner

NMBS raadt haar reizigers aan om de online routeplanner te raadplegen. Daarop kunnen ze nu al zien wat de alternatieven zijn voor hun traject.

Omvangrijke werken

De werken kaderen in de herinrichting van de stationsomgeving van Kortrijk. Er wordt een nieuwe fiets- en bustunnel onder de sporen geschoven en er wordt gewerkt aan de spoorinfrastructuur. Infrabel maakt van de gelegenheid namelijk gebruik om tijdens de paasvakantie acht dubbele wissels in het station Kortrijk te vervangen door nieuwe exemplaren. Deze veel gebruikte wissels bevinden zich enerzijds in de zone waar de tunnel wordt geschoven en anderzijds ook langs beide zijden van de tunnel. Er zullen tenslotte ook seininrichtings- en bovenleidingswerken worden uitgevoerd in het station van Kortrijk. De voorbereidende werken zijn reeds enige tijd bezig.