Parkeerverbod Stationsplein vanaf 20 maart

De voorbereidingswerken voor het Stationsproject Kortrijk starten op maandag 20 maart 2017. Stadsbader, de aannemer voor dit onderdeel van het project, werkt tot na de paasvakantie enkel op het Stationsplein. Er kan vanaf 20 maart 2017 niet meer geparkeerd worden op het pleingedeelte van het Stationsplein. Ook op de parkeerplaatsen langs de woningen geldt er vanaf dan een parkeerverbod. In de week van 3 april mag er op de parkeerplaatsen op straat wèl weer geparkeerd worden.

Parkeerverbod middenplein

De aannemer vormt de parkeerplaatsen op het plein om tot een grote beveiligde fietsenstalling. Hierdoor kan er vanaf 20 maart 2017 niet meer geparkeerd worden op het pleingedeelte van het Stationsplein. In de week van 18 april 2017 wordt de tijdelijke fietsenstallingen in dienst genomen. Op termijn, bij de heraanleg van het Stationsplein, verdwijnen deze stallingen en komt er een parkzone.

Parkeerverbod straatgedeelte

Op de parkeerplaatsen langs de woningen geldt er ook een parkeerverbod. Dat parkeerverbod is nodig om de eerste werken op het Stationsplein te kunnen uitvoeren. Op 3 april 2017 - onder voorbehoud van geschikte weersomstandigheden - giet de aannemer een betonnen muur om de stallingen af te bakenen. Daarna kan er weer geparkeerd worden op straat.

Meer info

Klik hier voor een globaal overzicht van de tijdelijke werken.  Ben je benieuwd naar het eerste deelproject: bouw tunnels en ondergrondse parking? Bekijk dan zeer eens de simulatie film. Je bent steeds welkom in het Infopunt, Stationsstraat 13. Open maandag van 9u tot 13u ; dinsdag van 13u tot 17u; woensdag van 9u tot 11u en op afspraak.

Opgemaakt op: 17/03/2017

Reactie toevoegen