Openstelling verbinding Magdalenastraat - H. Consciencestraat uitgesteld

Gepubliceerd op Donderdag 17 december 2020
17 december 2020

De werken voor het Stationsproject draaien op volle toeren. Eind 2022 moet de nieuwe parking onder het Conservatoriumplein (900 ppl) en de tunnel onder de Zandstraat open. De volgende fase voor de bouwwerken aan de tunnel - de aanleg van de tunnelmond in de Lambrechtlaan – start in januari 2021. Om deze fase op te starten moet de verbinding Magdalenastraat-Hendrik Consciencestraat open zijn. Deze openstelling was voorzien op 18 december maar wordt nu uitgesteld tot in januari 2021.  Tot dan blijft de huidige verkeerssituatie aan de Appel behouden. 

Funderingslaag niet sterk genoeg

Om de tunnelmond te kunnen aanleggen in de Burgemeester Lambrechtlaan moet de werfzone uitgebreid worden. De Burgemeester Lambrechtlaan wordt hierdoor tijdelijke doodlopend. Het verkeer heeft een alternatief nodig , vandaar dat de verbinding Magdalenastraat-Hendrik Consciencestraat terug open moet. De voorbij3 weken werd deze weg aangelegd. Dit is geen tijdelijke weg maar meteen de definitieve aanleg van de Magdalenastraat. Uit proeven blijkt nu dat aangelegde funderingslaag niet overal de vereiste druksterkte heeft.  Deze funderingslaag moet in januari worden bijgewerkt vooraleer er geasfalteerd kan worden.   

Verkeerssituatie Appel blijft voorlopig behouden

De openstelling van de verbinding Magdalenastraat-Hendrik Consciencestraat wordt hierdoor uitgesteld tot in januari. Dat betekent concreet dat de Magdalenastraat tot dan doodlopend blijft. De huidige omleggingen blijven behouden:

  • van Marksesteenweg naar Appel:
    Marksesteenweg -Overzetweg – Driekerkenstraat – Meensesteenweg – Burgemeester Lambrechtlaan
  • van rotonde Panorama naar De Appel via:
    Minister Tacklaan – Wandelweg – Doorniksepoort – Doorniksestraat – Grote Markt – Rijselsestraat – A B Hendrik Consciencestraat
  • van De Appel naar rotonde Panorama via:
    Hendrik Consciencestraat – Koning Albertstraat – Stationsplein – Spoorweglaan – Wandelweg – Minister Tacklaan
  • Kortrijk Weide blijft bereikbaar via rotonde Blekerij (Meensesteenweg) of via de Beheerstraat – Meersstraat – Botenkopersstraat

 

Kaart met de Appel verkeerssituatie