Magdalenastraat terug open voor verkeer

Gepubliceerd op Woensdag 20 januari 2021

Kruispunt Appel was sinds 18 november afgesloten voor het gemotoriseerd verkeer door de bouwwerken aan de wegtunnel onder de Zandstraat. Gisteren, 19 januari, werd de verbinding Magdalenastraat/Hendrik Consciencestraat terug opengesteld. Het verkeer tussen het centrum en Marke hoeft dus niet langer om te rijden.

Openstelling eerder uitgesteld

De openstelling van de Magdalenastraat was eigenlijk al half december voorzien. De natte weersomstandigheden zorgden echter voor een onvoorziene vertraging. Drukproeven wezen uit dat door het natte weer de onderfunderingen niet voldoende konden uitharden. Deze uitharding was essentieel om de weg te kunnen asfalteren en verder af te werken.

Nieuwe verkeerssituatie tot eind 2022

Het openstellen van de Magdalenastraat laat toe om te kunnen starten met de volgende fase van de tunnelwerken: de aanleg van de tunnelmond in de Burgemeester Lambrechtlaan. Deze verkeerssituatie blijft volgens de huidige planning behouden tot eind 2022. Concreet is de situatie als volgt:

 • De Burgemeester Lambrechtlaan (R36) is onderbroken;
 • De hoofdas wordt de verbinding Magdalenastraat – Beheerstraat in beide richtingen.
 • Verkeer kan ook van de Magdalenastraat naar de Hendrik Consciencestraat en omgekeerd; Linksafslaand verkeer van de Beheerstraat naar de Hendrik Consciencestraat wordt verboden. Verkeer met bestemming centrum dient af te slaan in de Burg. Nolfstraat.
 • Fietsers worden overal in beide richtingen toegelaten op de nieuwe (auto)doorsteek tussen de Magdalenastraat, Beheerstraat en Hendrik Consciencestraat. Er blijft echter een veilige omlegging voorzien voor fietsers en voetgangers via het fietstunneltje en Kortrijk Weide. Zeker voor kinderen is het absoluut aan te raden deze omleiding te blijven volgen. Voetgangers worden langs de Magdalenastraat en Beheerstraat geleid via 2 zebrapaden
 • Voor gemotoriseerd verkeer (inclusief bromfietsers) zijn er volgende omleidingen:
  van rotonde Panorama naar Burgemeester Lambrechtlaan via:
  Aalbeeksesteenweg - Burgemeester Felix De Bethunelaan – Magdalenastraat – Beheerstraat – Meersstraat
  van Burgemeester Lambrechtlaan naar rotonde Panorama via:
   Blekersstraat – Beheerstraat – Magdalenastraat – Burgemeester Felix De Bethunelaan – Aalbeeksesteenweg

Verkeerssituatie Appel vanaf 19 januari 2021

Kaart met plan voor omleiding omgeving Appel vanaf 19 januari 2021