Burgemeester Lambrechtlaan afgesloten

Gepubliceerd op dinsdag 15 oktober 2019

Beperkte omlegging via Beheerstraat

Het Stationsproject Kortrijk legt momenteel een bypass aan van en naar de Magdalenastraat. Deze werken duren 2 weken. De bypass is nodig om de verkeershinder te beperken tijdens de bouw van een wegtunnel tussen rotonde Panorama en de Burgemeester Lambrechtlaan. De kluifrotonde is nog vrij. Het verkeer volgt een beperkte omlegging via de Beheerstraat.

Magdalenastraat éénrichting

De Magdalenastraat blijft nog enkele weken éénrichting (staduitwaarts). Dat is omwille van onvoorziene omstandigheden aan de nutsleidingen/rioleringen. Het verkeer met herkomst Marke wordt omgeleid via de Burg. F. De Bethunelaan,  Min. Vanden Peereboomlaan en Zandstraat. Het betreft twee beperkte omleggingen maar de combinatie kan voor verwarring zorgen.  ‘s Morgens is er voor het stadinwaarts verkeer soms filevorming. Staduitwaarts zijn er minder problemen. Fietsers moeten voortaan omrijden via Kortrijk Weide (rond Miras) en dan naar de voetgangerstunnel (in beide richtingen).

Als het probleem met de nutsleidingen/rioleringen opgelost is, kunnen we starten met de tweede fase. Dan zijn de kluifrotonde en de Zandstraat afgesloten. Het verkeer tussen de Magdalenastraat en de Burg. Lambrechtlaan blijft mogelijk dankzij de bypass. De omleggingen voor deze fase blijven dan 9 maanden gelden.