Bouw wegtunnel Zandstraat en ondergrondse parking Conservatoriumplein/Tolstraat

Het Stationsproject Kortrijk wil de mobiliteit voor alle weggebruikers verbeteren en van de stationsbuurt een autoluwe en groene buurt maken. De vernieuwing van dit stadsdeel tussen het station en Kortrijk Weide zal ruim 10 jaar duren. Het eerste deelproject is de bouw van een fiets- en bustunnel, een wegtunnel en ondergrondse parking.

De bouw van de wegtunnel en parking start in september 2019. De heraanleg van het Stationsplein, Minister Tacklaan en de bouw van een nieuw station maken onderdeel uit van volgende deelprojecten.

Bekijk de korte simulatiefilm van het eerste deelproject 

 

Bouw wegtunnel  - zomer 2019 tot eind 2022

Bouw ondergrondse parking - september 2019 tot eind 2022

De bouw van de ondergrondse parking onder het Conservatoriumplein en de Tolstraat start in de zomer van 2019. Deze parking opent gelijktijdig met de wegtunnel. Het in- en uitrijden zal gebeuren via de wegtunnel in de Zandstraat.

 

Bovenaanleg werkzone Zandstraat, Conservatoriumplein, Tolstraat - klaar eind 2023

Van zodra de bouwwerken het toelaten start de bovenaanleg (rijweg, trottoirs, groenaanleg, ...). Dit duurt tot eind 2023.

Verkeersomleidingen tijdens de bouwwerken Stationsproject

De werken in de stationsomgeving brengen wijzigingen met zich mee voor de verkeerscirculatie. De verkeersomleidingen die de komende jaren in de stationsbuurt zullen gelden, vind je hier. De eerste fase wordt in het overzicht niet vermeld omdat er dan enkel zeer lokale hinder is.

Overzicht van wegomleggingen (pdf)

Omleidingsplan voetgangers en fietsers (pdf)

Bekijk het filmpje over de fases van het project (YouTube)