Aangepaste bediening De Lijn vanaf 11 oktober 2017

Tijdens de werken voor het Stationsproject is het niet mogelijk voor de bussen om via de Zandstraat en het Conservatoriumplein naar de voorkant van het station te rijden. Het busstation in de Tolstraat werd daarom sinds 1 september 2017 opgesplitst  in 4 terminals waarvan 2 in de Minister Tacklaan en 2 aan de voorkant van het station.

Maar net de lijnen 1 en 12 (az groeninge) die naast studenten veel senioren en minder mobiele personen vervoeren halteren aan de verste halte in de Minister Tacklaan (terminal 4 ter hoogte van de tunnel Doorniksewijk).

Na grondige evaluatie en intensief overleg met de betrokken partners herziet De Lijn de bediening van het tijdelijk busstation in Kortrijk. De Lijn bedient vanaf woensdag busterminal 3 in de Minister Tacklaan (thv de uitgang van het station) met de lijnen 1, 12, 13, 81, 82 en 83. Busterminal 4  in Minister Tacklaan (ter hoogte van de tunnel Doorniksewijk) wordt bediend door de lijnen 2, 15, 71, 72, 74, 75, 91, 92 en 93.

Deze nieuwe regeling heeft onder meer voordelen voor reizigers die minder goed te been zijn en die willen reizen naar het AZ Groeninge. Zij kunnen vanaf woensdag vertrekken vanaf busterminal 3 die het dichtst bij het station gelegen is. Ook voor de studenten is het omwisselen van terminal 3 en 4 een goede zaak. Studenten kunnen meteen vanuit het treinstation de bus op. Zo worden in de Min. Tacklaan grote reizigersstromen richting terminal 4 vermeden. Afgelopen weken zorgden dit soms voor onveilige situaties.

Meer Info

Lees het nieuwsbericht via:

https://www.kortrijk.be/stationsproject/nieuws/de-lijn-aangepaste-bediening-van-kortrijk-station-vanaf-woensdag

 Meer info via www.delijn.be/kortrijk

De wijzigingen zullen ter plaatse aangeduid worden aan de hand van onder meer affiches en overzichtsborden. De informatie zal ook beschikbaar zijn via www.delijn.be/kortrijk  

 

Plan busstation