Schrijf je in voor Het Startersevent 2024

Gepubliceerd op Woensdag 24 januari 2024
19 maart 2024

Starten met ondernemen? 

Dacht jij al eens na over het starten van een zelfstandige zaak? Of ben je net gestart en zit je nog met vragen? Dan ben jij een (pre)starter en moet je op dinsdag 19 maart 2024 in Hangar K zijn voor het startersevent, georganiseerd door Stad Kortrijk, Start@K, VLAIO, Hogeschool Vives, UNIZO & VOKA. 

Bovendien gaat het startersevent door tijdens de week van FTI (16-21 maart), het 6-daags festival rond
technologie & innovatie. Binnen dit programma stimuleren we ook Kortrijkse starters om de uitdagingen van de toekomst aan te pakken. 

Vanaf 15u00 gaan de deuren open en kan je aanmelden voor de sessies, die starten vanaf 16u00. Je kan kiezen uit verschillende infosessies. Om 18u30 is er een spotlightsessie van Onderzoekscentrum Vives, met aansluitend een ondernemerscafé

Inschrijven

Link naar Facebook event

Programma

Kies één favoriet onderwerp per sessie. Na de sessies kan je aansluiten op de workshop van Vives en het ondernemerscafé. 

15u00 – Verwelkoming 


16u00 – Sessies I: 

  • Go to market (VOKA): hoe bereik je potentiële klanten voor jouw product of dienst?
  • Financierings- en subsidiemogelijkheden voor starters (VLAIO - Lut Bossuyt): VLAIO schetst voor jou de mogelijkheden voor subsidies bij de start van jouw bedrijf. Tevens worden de financieringsmogelijkheden toegelicht. Zo ga je meteen met een duwtje in de rug aan de slag!

17u15 – Sessies II: 

  • Starten als zelfstandig ondernemer (UNIZO - Minh Tam Braekevelt): in deze sessie krijg je de basis rond ondernemersrecht mee, zoals o.a. vestigingsvoorwaarden, juridische vormen, sociale statuten, personen-en venootschapsbelasting, soorten boekhoudingen en praktische opstartformaliteiten. 
     
  • AI & Ondernemen voor starters (FLAX - House of AI Vives & Ku Leuven - Emmanuel Vercruysse)


18u30 – Opening spotlightsessie door Kelly Detavernier (Schepen van o.a. Onderwijs) & Wouter Allijns  (Schepen van o.a. Economie)


18u35 – Start sterk en ontdek de kracht van jouw ondernemersverhaal - Workshop onderzoekscentrum VIVES met Mieke van Hecke (docente Mindfullness) & Floris Benoit (Studio Copain).

Onderzoekster Mieke Van Hecke, expert in bedrijfsmissies en -visies, leidt je door boeiende doe-oefeningen om de kern van jouw onderneming te onthullen. Met directe feedback van Floris Benoit, ondernemer en marketingexpert bij Studio Copain, ontdek je hoe je jouw unieke verhaal krachtig en doeltreffend naar buiten brengt.

  • Mieke Van Hecke is Praktijkonderzoeker Sustainable Entrepreneurship en Docent Mindfulness op Vives Hogeschool. Ruim 15 jaar heeft ze als freelance Mindfulnesstrainingen begeleid in tal van B2B-contexten. Haar know how gebruikt ze nu als onderzoeker naar missie, visie en mensgerichtheid in organisaties. Haar opgebouwde skills geeft ze door als docent binnen de Bachelor Wellbeing & Vitaliteitsmanagement. En als ondernemer draait het binnen haar eigen coachpraktijk om ‘practice what you preach’: https://www.m-i-e.be/

  • Floris Benoit is zaakvoerder van marketingboetiek Studio Copain dat campagnes uitrolt voor de brede cultuur-, sport-, entertainment- en retailsectoren. In hun klantenportolio zitten onder andere Mediahuis, Kursaal Oostende, La Lorraine Bakery Group, E3 Harelbeke en Rijvers Festival. Floris richtte enkele jaren geleden het vak ‘Selfcaremanagement’ op aan Hogeschool VIVES vanuit persoonlijke ambitie om Vlaanderen bewuster te laten omgaan met mentaal welzijn.

 Schrijf je nu in voor deze inspirerende workshop en maak van jouw onderneming een verhaal dat blijft hangen!


20u00 – Ondernemerscafé

Het moment om informeel enkele vragen te stellen aan experten en collega (pre)starters. Zo leg je meteen al wat nuttige contacten! Salie voorziet hapjes en drankjes. Daarnaast kan je ook een toekomstig startersgesprek inplannen met één van de accountmanagers van de dienst Economie. Vul je rugzak met contacten en ervaringen en schiet uit de startblokken!

Tijdens het ondernemerscafé is iedereen welkom om te netwerken, ook niet-starters. 

Inschrijven

Schrijf je gratis in, de plaatsen zijn beperkt. Na inschrijving ontvang je van ons nog een bevestiging met meer informatie.

Inschrijven