Stad Kortrijk investeerde in het voorjaar van 2020 sterk in de Heulse speelpleintjes. Enkele wijkspeelpleintjes werden opgefrist, andere zijn volledig nieuw en ook in de Warande werd serieus geïnvesteerd.

Omdat er zoveel nieuws is, tekent de stad Kortrijk een fietstocht uit langs deze mooie plekjes.

Neem de fotowedstrijd uit het dorpskrantje van Heule bij de hand, pomp je banden op, test je bel en weg zijn we!

We starten aan Heulepark. De stad knapte het hele park en plaatste een volledig nieuwe speeltuin op maat van de grootste deelgemeente. De toestellen bestaan uit duurzaam Robiniahout en zijn heel fantasierijk. Ontdek ook het evenwichtsparcours gemaakt van de oude boomstammen uit het park.

We springen weer op de fiets richting Tinekesbos. Tinekesbos is een natuurgebied in het centrum van Heule waar gespeeld mag worden en is nog niet helemaal af. Nu kan je al rennen door de paadjes, een balletje trappen, genieten van de wilde bloemetjes. In het najaar wordt het zelfgemaakte clubhuis nog vervangen door een stevig bastion en komt er een ontmoetingsplaats voor de volwassenen.

Richting Heule-Watermolen komen we eerst langs speelplein Kromme Olm langs het Ark van Noë-wandelpad . In de winter kozen de kinderen in de buurt een vervanging voor de oude speeltoren.

De Warande veranderde ook. Kleine zaken zoals een nieuwe afboording van de kleuterzandbak, een nieuwe omheining van het kleuterterrein en een valbrekende ondergrond voor de circuskunstjes kunnen we momenteel jammer genoeg niet zien wegens Coronamaatregelen voor de speelpleinwerking. Maar op de grote speelberg mogen we wel ravotten! Klimmen, glijden, klimmen, glijden, uitkijken, klimmen, glijden, rusten op de arena,…

In de Kaarsengietersstraat, net op de grens van Kortrijk en Heule-Watermolen kozen de kinderen ook zelf in de winter een nieuw klim- en glijtoestel om hun wijkspeelplein weer volledig te maken.

Verder trappend passeren we door de bespeelbare wijken richting de Heulebeek. In deze ravotzone in de Emiel Hullebroecklaan kan je op zoek gaan naar het Wildebraskamp. Op 15 augustus wordt deze zone een werfzone voor de opwaardering van de Heulebeek en de omgeving errond. Kom later eens terug: het wordt hier heel mooi!

Voorzichtig de Kortrijksestraat over. We fietsen door Disgracht. Deze bespeelbare wijk met haar vele paadjes heeft een serieuze facelift gekregen. We fietsen langs het speeldomein in aanleg.

Daarna gaan we eens piepen over de grenzen, want wat ligt het Ghellinckpark dichtbij! Een avontuurlijk tochtje over de waterpoel en weer richting Heule!

Hier komen we uit bij de Salamanderput. Daal af in ons nieuw stukje speelnatuur en geniet van het spelen in het groen.

We fietsen door de wijk langs de nieuwe woonontwikkeling Zwarte Reke, terug richting Heulepark met 11 km Heule in de beentjes!

Vergeet intussen niet te zoeken naar de foto’s. Vul het documentje in en geef het af in OC De Vonke (secretariaat of brievenbus).

Hier vind je al het nodige om de tocht aan te vatten: