Sociale huisvesting in Kortrijk

Als huren op de private markt voor jou te duur is, dan kan een sociale woning een oplossing zijn. Sociale woningen zijn woningen die gebouwd zijn door een sociale huisvestingsmaatschappij en daarna door die maatschappij verhuurd of verkocht worden.

Om een sociale woning te kunnen huren of kopen zijn er verschillende voorwaarden. Zo mag je inkomen niet boven een bepaald bedrag liggen en mag je niet zelf eigenaar zijn van een huis.

Er zijn ook aangepaste woningen voor senioren of voor mensen met een handicap. Voor meer en concretere informatie over de voorwaarden kan je terecht bij de huisvestingsmaatschappijen. In Kortrijk zijn er maar liefst zeven actief. Je vindt hun adressen en openingsuren elders op deze pagina.

Als je aan alle voorwaarden voldoet, kan je je inschrijven op de wachtlijst. Hou er rekening mee dat het dan nog een tijdje kan duren voor je ook echt in een sociale woning kan gaan wonen.

Om zo goed mogelijk de inschrijving in te vullen, ga je best langs bij de verschillende  huisvestingsmaatschappijen zelf. Zij zullen je helpen om in te schrijven. Ze kijken na of je aan de voorwaarden voldoet, en voor welke woning je in aanmerking komt.

Je kan ook zelf je voorkeur voor een bepaald type woning of een bepaalde wijk aangeven. Er zijn ook aangepaste woningen voor senioren en voor mensen met een handicap.

Als je een huis of een appartement wil huren in het centrum van Kortrijk:

Heb je een groot gezin,