PRAKTISCH

Kom met de fiets

Het stadscentrum is grotendeels autovrij tijdens SINKSEN17. Op zondag en maandag kan je met de fiets terecht in de bewaakte fietsparking (met ruime openingstijden) onder het stadhuis, ingang kant Papenstraat of op verschillende fietsparkeerplaatsen vlakbij de centrale feestplekken. Toch met de auto? Parkeer dan in P Schouwburg, P Veemarkt, P Broeltorens, P Haven, P Houtmarkt of op de P+R Xpo. Een bus van De Lijn brengt je dan elk half uur gratis naar het centrum. Dit geldt ook voor P+B Wembley. De bushalte is vlakbij en er is een automaat waar je een gratis ticket kan nemen.

  • Bewaakte fietsparking stadhuis: zondag en maandag van 13u tot 22.30 uur

Er is een extra gratis parking ter beschikking, namelijke Parking De Kien in de Nijverheidskaai (500 plaatsen). Deze kan handig zijn voor de rommelmarkt standhouders gezien deze in het stadscentrum dicht bij de rommelmarkt plaatsen is.

Alle parkings vind je terug op onderstaand stadsplan.

Duurzaamheid

SINKSEN17 houdt de impact op het milieu en de leefbaarheid voor de inwoners zo miniem mogelijk. Zo beperken we drukwerk en verloopt de communicatie zo veel als mogelijk online. We gebruiken uitsluitend eco-toiletten en de festivalbewegwijzering is herbruikbaar. We overschrijden de wettelijke geluidsnorm niet en communiceren met de buren om de overlast binden de perken te houden. Op cruciale plekken in de stad plaatsen we afvaleilanden voor gescheiden afvalinname.

Maandagmarkt

Op maandag 5 juni verhuist de wekelijkse maandagmarkt naar de Veemarkt en Parking Groeningelaan. Er geldt daar dan ook een parkeerverbod van 5u tot 14u.

Toegankelijkheid

De Stroom vzw zorgt voor een toegankelijk SINKSEN. Op de website vind je een overzicht van alle evenementen met extra aandacht voor toegankelijkheid. Het integraal toegankelijkheidslogo geeft die plekken aan met extra inzet op toegankelijkheid. Voor personen met een hoorapparaat is er een ringleiding voorzien. Dit is een systeem die er voor zorgt dat alle randgeluiden worden weggefilterd en enkel wat op het podium gebeurt, wordt versterkt in het hoorapparaat. Dit wanneer de persoon in kwestie binnen de lus staat en zijn / haar hoorapparaat op de T-stand regelt. Wanneer personen met een verstandelijke beperking een persoonlijke assistentievraag hebben, zijn er toegankelijkheidsstewards ter plaatse. Bvb. bij betaling van drank/eten, assistentie om tot bij het station, toilet of een specifiek optreden te komen, voor meer info. Voor personen met een fysieke beperking is er een toegankelijk toilet en een rolstoelpodium of rolstoelzone voorzien. Daarnaast staan ook de toegankelijkheidsstewards paraat voor persoonlijke assistentievragen. Voor personen die blind of slechtziend zijn kan er ook gerekend worden op de toegankelijkheidsstewards.

FIK-jetong

De FIK-jetongs koop je in de verkooppunten op het Schouwburgplein, Vandaleplein, Houtmarkt, Overleie, in het Begijnhofpark en op Buda Beach. Met de jetong betaal je op die plekken je drankjes. Heb je er over? Geen nood. Ook op andere evenementen van vzw Feest in Kortrijk zijn ze bruikbaar.

Bewonersbrief

Inwoner van Kortrijk? Download hier de bewonersbrief met alle info wat je mag verwachten tijdens SINKSEN17. sinksen17-bewonersbrief.pdf

Vragen?

Mail dan naar sinksen@kortrijk.be

Meldingen?

1777@kortrijk.be

bel gratis 1777

of vul het meldingsformulier in

SINKSEN via sociale media

Mailen kan naar sinksen@kortrijk.be

Via twitter: #sinksen

Via facebook: sinksenkortrijk

Via instagram:  #sinksen en #igkortrijk