Kortrijk Werft!

Merkte jij al op hoeveel werven de stad telt? De torenkranen zijn meer dan ooit bepalend voor de Kortrijkse skyline. VZW Feest in Kortrijk maakt hier gretig gebruik van en lanceert Kortrijk Werft! als rode draad doorheen Kortrijks grootste stadsfeest.

We riepen organisaties, groeperingen, ensembles en individuelen op om SINKSEN mee vorm te geven. Zo'n zestig partners gaan hierop in en nemen het thema ter harte. De werf Begijnhofpark wordt omgetoverd tot een speelse oase met bouwkranen, containers en kruiwagens. Verwacht je aan een walhalla van speeltuigen, bouwconstructies en verwennerijen allerhande voor jong en minder jong.

De Bbkey Band verkleedt zich voor de gelegenheid als bouwvakkers. Op de Adventure Playgrounds van Wildebras kunnen ouders en kinderen samen bouwen met 'afval'. Koor Alfabet zoekt werfliederen in zijn repertoire. En Passerelle laat je de structuur van de stad op een heel verrassende manier herontdekken. We feesten letterlijk op de werf, zoals aan de Verzetskaai – de werf voor de verlaagde Leieboorden. Maar ook de afgewerkte werven, de nieuwe Kortrijkse pleinen, worden ingenomen. De prachtige Houtmarkt vormt het kader voor wereldse lekkernijen van KortRijk aan Culturen. SINKSEN betekent het openingsweekend voor het Sint-Amandsplein. Er is de eerste Zondagsmatinée van het jaar, bal populaires en kunstenaars van alle slag zorgen voor een ‘Montmartresfeer’.

Weet je niet waar je parcours te starten? Het openingsspektakel 'Quichote' van Grupo Puja op Werf Schouwburgplein neemt je op zaterdagavond alvast mee tot op grote hoogtes. Op zondag en maandag is Werf Grote Markt een prima startpunt. Alle straattheater gaat er over bouwen, je kunt er virtueel het Kortrijk van de toekomst ontdekken, de zomerzandbak laat de allerkleinsten glijden van en klauteren op bouwmachines. En de oudere 'kinderen' kunnen er sloopbal spelen of sjeezen uit een kiepkamion. Laat je verder leiden door het wervenplan dat je gratis kan ophalen bij de FIK-jetong verkoopstanden. Snuister hier op www.sinksen.be voor de laatste nieuwtjes of precieze uren. Of ga op in de rommelmarkt en het feestgewoel. We wensen je een wervelend SINKSEN toe!

Tot dan!

Kelly Detavernier, voorzitter vzw Feest in Kortrijk
Arne Vandendriessche, voorzitter vzw Feest in Kortrijk

Opgemaakt op: 03/04/2017

Reactie toevoegen