Nieuws - meest recent

Van woensdag 13 tot vrijdag 15 december is er enkel verkeer mogelijk in de Koning Leopold I-straat via de Burgemeester Nolfstraat.

Omwille van de private bouwwerken De Korf in de Anne Frankstraat is deze straat nog een hele tijd afgesloten. Door het afsluiten van de Anne Frankstraat moet alle verkeer nu de wijk verlaten via de (verkeerslichten van de) Bruyningstraat.

De bewoners van de assistentiewoningen van woonzorgcentrum Sint Vincentius in de Groeningestraat verhuizen vanaf 8 december naar de vernieuwde assistentiewoningen in Residentie de Gulden Sporen in de Gentsestraat. Tijdens de verhuis wordt in de Gentsestraat éénrichtingsverkeer richting Plein ingesteld.

De zevende West-Vlaamse groepsaankoop voor groene stroom en voor aardgas is geopend. Schrijf je snel in op www.samengaanwegroener.be. Na de veiling (begin februari 2018) ontvang je volledig vrijblijvend een prijsvoorstel.

Fietsbrug Zandstraat afgebroken - Guldenspoorpad tijdelijk onderbroken

De fietsbrug die over de Zandstraat naar de Kongoweg loopt (onderdeel van het Guldenspoorpad) werd afgebroken. Het is een voorbereidend werk om daar later de nieuwe fiets-bustunnel te kunnen onderschuiven. Binnenkort wordt een tijdelijke fietsbrug aangelegd zodat het Guldenspoorpad terug volledig bruikbaar is.

Tot februari 2018 geldt een omlegging voor fietsers.

Op zaterdag 9 december wordt spoor A van Lijn 75 (Kortrijk-Moeskroen-Rijsel) omwille van de werken aan spoorwegbrug boven de Zandstraat buiten dienst gesteld tussen 6u30 en 15u30. Maar de treinreizigers zullen hier geen hinder van ondervinden.

Op zoek naar een leuk eindejaarsgeschenk voor vrienden of familie? Dan is de nieuwe cadeaubon van de wijkteams van het OCMW Kortrijk een origineel en verrassend idee. De bon is verkrijgbaar in alle wijkcentra van Kortrijk en kan gebruikt worden voor zowel cursussen, workshops als voor diensten zoals pedicure, kapper of een middagmaal.

 

De Watergroep voert sinds  27 november 2017 werken uit in de Condédreef en Burgemeester Felix de Bethunelaan. Er wordt een nieuwe distributieleiding voor drinkwater aangelegd en de oude leiding wordt verwijderd.

Het stadsbestuur evalueerde met PZ Vlas de verkeerssituatie die geldt naar aanleiding van deze werken en besliste om op maandag 4 december voor de ochtendspits enkele wijzigingen door te voeren.

De stad Kortrijk geeft een premie voor de aankoop van een (bak-)fiets, elektrische (bak-)fiets of meerpersonenfiets in ruil voor het inleveren van een nummerplaat. 

Groot en klein kunnen zich van 8 december tot en met 7 januari samen uitleven op de overdekte ijspiste op de Grote Markt.

Ga met je UiTPAS naar de kassa van de ijspiste en ruil 15 punten om voor een gratis schaatsbeurt.

Opgelet, het aantal gratis schaatsbeurten is beperkt tot 50 beurten en je kan met je UiTPAS maar 1 keer omruilen.

Heb je nog geen UiTPAS? Haal hem dan vlug in één van de verkooppunten en ontdek wat je er mee kan doen op www.kortrijk.be/uitpas.