Nieuws - meest recent

UPDATE 21.05 UUR: VLIEGTUIGBOM VLOT ONTMANTELD

De evacuatie is van start gegaan om 18u45 en werd beëindigd om 20u20. Het gebied werd verkeersmatig afgesloten en de diensten van DOVO konden snel beginnen aan de ontmanteling. Deze kon uitzonderlijk snel gebeuren door de goede staat van de vliegtuigbom. De vliegtuigbom werd ontmanteld om 20u35. Iedereen kan dus terug naar huis.   

1. Verloop van de evacuatie

De evacuatie is van start gegaan om 18u45 en werd beëindigd om 20u20.

1 reacties

Het festival Perplx is ook meegestapt in het UiTPAS verhaal.
Het volledige festivalprogramma komt in aanmerking voor UITPAS. Spaar per dag een punt. Mensen die recht hebben op een verhoogde tegemoetkoming genieten 80% korting op de prijs van een ticket.

Haal dus vlug je UiTPAS bij één van de verkooppunten en spaar puntjes!

Momenteel kijken we binnen de buitenschoolse kinderopvang uit naar (m/v) assistent kinderbegeleiders buitenschoolse kinderopvang - niveau D1-3 - 0.50 VTE voor opdrachten bepaalde duur of vervangingsopdrachten.

05/07

De strafste films komen naar Kortrijk: deze zomer nodigt Canvas alle filmliefhebbers uit voor een filmvoorstelling, inclusief foodtrucks en zomerbar. De film is de keuze van een bekende filmliefhebber die de film ter plaatse inleidt, samen met een vaste host en een wisselende collega-filmkenner.

Brochure van Horeca Vlaanderen boordevol inspiratie voor een kindvriendelijke horecazaak.

24/06

Op een groene oase langsheen de Leie kan je zaterdag 24 juni op Overleie genieten van hapjes, drankjes en barbecue, een pianoconcert , Kubb-en,... Je kan er zelfs de deelnemers aan de Midzomerrun tot 3 keer toe luidkeels komen aanmoedigen.

26/06

De zomer is in aantocht! In Kortrijk betekent dit o.a. elke maandagavond vanaf 26 juni t.e.m. 28 augustus om 20 uur genieten van de heerlijke klanken van de klokkenspelen (beiaard of carillon) uit de Kortrijkse Sint-Maartenskerk of het Belfort op de Grote Markt. Je vindt gezellige luisterplekken op een terrasje, in het begijnhof of op het Van Daleplein.

De stad voert binnenkort rioleringswerken uit in de Vondelstraat en Bergstraat. De werken zijn voorzien in september 2017. De stad informeert de bewoners tijdens een bewonersoverleg op 5 juli om 19 uur in het OC van Aalbeke.

Voor veel mensen kan zelfs een kleine hittegolf ernstige gevolgen hebben. Oudere mensen, mensen met een beperking of mensen in een kwetsbare situatie komen tijdens warme dagen minder het huis uit, of voelen zich sneller onwel. Zij hebben het felst te kampen met de schadelijke gevolgen van zeer warm weer. Als buur, familielid of vriend even aanbellen bij deze mensen en polsen of je ergens mee kan helpen, kan voldoende zijn om grote problemen te voorkomen.

1 reacties

Het OCMW is voor het wijkteam Zuidelijke Rand op zoek naar een administratief medewerker (contractueel - halftijds - niveau C1-C3).