Weg met die rommel! 

Gepubliceerd op Dinsdag 12 mei 2020

Een opgeruimd huis zorgt voor een opgeruimd hoofd. Maak dus wat tijd om wat op te ruimen voor je eventjes geniet van het zonnetje. Wij geven je alvast enkele tips. 

1. Geef alles een vaste plek 

Wat is rommel? Dat zijn heel vaak spullen waarvan we niet weten waar we ze kunnen opbergen. Dus leggen we ze gewoon ergens neer... en blijven ze daar ook liggen. Geef alle spullen daarom een vaste plek in huis. Als je ze gebruikt hebt, zal je ze sneller op hun plek terugleggen. Wat voor minder rommel zorgt. Bewaar daarom je post in een bakje, kies 1 plek voor je vuile was en leg je (bal)pennen in dezelfde lade. Je zal merken dat opruimen niet alleen gemakkelijker wordt, maar ook leuker.

2. Bewaar spullen in bakken 

Rommel is niets anders dan spullen die rondslingeren. Een goede tip: koop (tweedehands) een paar opbergdozen of bakken waarin je gerief kan bewaren. Geef die bakken ook een vaste plek en plak er desnoods een etiket op waarop je schrijft wat er in de bak zit. Let er wel op dat je niet zomaar alles in bakken stopt. Sorteer eerst eens. Wat heb je nog nodig? Anders verplaats je de rommel alleen maar. Een tip: bewaar spullen die je minimaal 1 keer per week gebruikt.

3. Iets erin? Eerst iets eruit 

Wil je iets nieuws kopen? Vraag jezelf dan eerst af of je dit écht zal gebruiken. Zo ja, doe dan toch eerst iets weg. Bijvoorbeeld dat hemd dat al járen in je kast hangt, maar dat je nooit meer draagt. Of die stoel in de hoek die je niet meer gebruikt. Zo voorkom je een huis dat vol staat met ongebruikte spullen. Wees eerlijk tegenover jezelf en durf spullen weg te doen. Zowel je huis als je hoofd wordt er opgeruimder van.