Samen spelen in de Speelfabriek

Gepubliceerd op maandag 03 juni 2024
Vasylyna en haar zoontjes

De Deelfabriek wordt een aantal keren per jaar omgetoverd in een Speelfabriek. Ouders, grootouders, familie en vrienden met kinderen tot 12 jaar zijn gratis welkom om al spelend kennis te maken met vrijetijdspartners uit de buurt.

Bib in bloei

Elke keer maken de kinderen in de Speelfabriek kennis met het aanbod van een andere vrijetijdspartner. SIEN. ging langs tijdens het evenement ‘Bib in bloei’, waar de Kortrijkse bibliotheek de kinderen trakteerde op vlinderverhaaltjes en rupsenromans. De kinderen konden zelf letterkoekjes maken en die nadien opsmullen. Ze ontdekten ook ‘Fundels’, prentenboeken die tot leven komen op een interactieve manier. Je kan die afspelen op een tablet, smartphone of laptop. 

De Speelfabriek

Altijd iets te beleven

Ostap (8), Zakhar (4) en hun mama Vasylyna kwamen die dag ook naar de Speelfabriek. Vasylyna: “Voor Ostap is dat de eerste keer. Zakhar kwam wel al een keer of vijf meespelen. Vooral het mooie speelgoed spreekt ons aan. Zakhar rijdt graag op een autootje, typisch voor jongens. Zusje Pauline (9) is er vandaag niet bij maar komt vaak naar Swop&Go. Daar kunnen we kinderkledij tot 14 jaar ruilen. In de Deelfabriek maken we ook gebruik van het Digipunt, bijvoorbeeld om documenten te printen. We kregen ook een keer gratis producten van de sociale kruidenier De Vaart. Soms lunchen we in Mini-Vork. Met het sociaal tarief van mijn UiTPAS eten we daar veel goedkoper.”

Buiten spelen

“Wat de jongens ook graag doen, is spelen in het Gebroeders van Raemdonckpark en de speeltuin aan De Bildings. Soms gaan we ook naar het zwembad LAGO Kortrijk Weide, maar dat is wat ver te voet. We woonden tot een half jaar geleden in Oekraïne, Ostap gaat soms over en weer tussen Kortrijk en Oekraïne. Daar heb je geen zo’n mooi zwembad als LAGO Kortrijk Weide. Wel zijn er daar veel speeltuinen.” 

Ostap doet in Oekraïne aan karate, en nu wil ook Zakhar dat in Kortrijk proberen. Als we Vasylyna spreken, is ze nog op zoek naar een club. Voor zulke vragen kan ze alvast terecht in het nieuwe Vrijetijdspunt in de Deelfabriek.

De Speelfabriek

Meer nieuws uit SIEN