Ouders vinden elkaar in De Kinderpraat

Gepubliceerd op Maandag 09 maart 2020
De Kinderpraat vindt plaats op donderdagmorgen.

Zwangere vrouwen, al dan niet met partner, en ouders met kinderen tussen 0 en 3 jaar kunnen op donderdag langsgaan in de Deelfabriek. Daar vindt De Kinderpraat plaats.  

 

Een donderdagmorgen in de ontmoetingsruimte van de Deelfabriek. Baby’tjes en peuters spelen met elkaar, de ouders drinken een koffie en babbelen intussen. “Dat is precies waar De Kinderpraat voor staat”, zeggen Lisa van SWITCH en Hannelore van KOALA.

SWITCH is een project dat gezinnen met kinderen tussen 0 en 12 jaar ondersteunt als het gaat over opvoeding, school... KOALA staat voor Kind- en Ouderactiviteiten voor Lokale Armoedebestrijding. Beide organisaties sloegen de handen in elkaar voor De Kinderpraat. 

“Het is een plek waar ouders elkaar ontmoeten, ervaringen uitwisselen of tot rust komen. Kinderen kunnen spelen en met andere kinderen in contact komen. Het is een gratis initiatief en inschrijven is niet nodig. We begonnen met De Kinderpraat op vraag van enkele ouders: zij kwamen naar de Deelfabriek om zaken te lenen of te ruilen, maar ze wilden ook elkaar ontmoeten. Dat kunnen ze nu bij ons doen.” 

Snoezelen

De Kinderpraat vindt elke donderdag plaats van 9 tot 12 uur, behalve tijdens schoolvakanties. Bijna elke maand zijn er leuke activiteiten:  snoezelen, voorlezen, muziekinstrumenten maken en bespelen, enzovoort. “Tijdens de schoolvakanties doen we regelmatig een uitstap. Zo gaan we voorlezen in de bib en naar Bellewaerde”, zeggen Lisa en Hannelore nog.  

Mama Stefanie en zoontje Charlie komen bijna elke donderdag langs. “Het is een vast uitstapje geworden”, vertelt Stefanie. “Ik ga werken, maar ik heb ervoor gezorgd dat ik op donderdagvoormiddag vrij heb. Want ik kom graag naar De Kinderpraat en heb er al vrienden gemaakt.” 

Deelfabriek

Wie kennis wil maken met De Kinderpraat, gaat op donderdag gewoon naar de ontmoetingsruimte van de Deelfabriek in de Damastweversstraat. Kindjes kunnen spelen, ouders krijgen een kopje koffie of thee aangeboden. 

Meer info: lisa.demeyer@kortrijk.be of koalakortrijk@outlook.com 

of www.facebook.com/dekinderpraat