Kortrijks Energiefonds

Gepubliceerd op Dinsdag 20 september 2022

Stad Kortrijk riep vorig jaar het Kortrijks Energiefonds in het leven. Ondertussen werden zo al honderden gezinnen geholpen met het betalen of het beperken van hun energiefactuur. Maar nog niet iedereen die er recht op heeft, doet al een beroep op het Energiefonds. Tijd om daar verandering in te brengen!

Hulp voor Kortrijkse gezinnen

In 2022 werd er al voor € 171.000 energiesteun gegeven aan 190 Kortrijkse gezinnen. Het gaat gemiddeld over € 900 steun per gezin voor het betalen van de energiefacturen. Daarnaast werden nog heel wat gezinnen geholpen met de minimale aardgaslevering. En de cijfers worden nog indrukwekkender. Team Energie van de stad begeleidde dit jaar al meer dan 600 gezinnen. Enkele voorbeelden maken duidelijk waarvoor ook jij hulp kan krijgen.

  Berekening van een realistische voorschotfactuur

  Team Energie bekijkt samen met jou je voorschotfactuur of afrekening voor elektriciteit en/of gas. Zo wordt berekend of de huidige voorschotfactuur nog realistisch is.

  Onderzoek van het energiecontract en verdere sociale voordelen

  Team Energie onderzoekt of een beter energiecontract of bijkomende sociale voordelen mogelijk zijn. Bijvoorbeeld het sociaal tarief via de UiTPAS, een beter internetcontract of het sociaal tarief voor energie.

  Financiële tussenkomst op de energiefactuur

  Team Energie bekijkt of je in aanmerking komt voor een financiële tussenkomst van het Kortrijks Energiefonds. Dit kan gaan om een tijdelijke overbrugging, een renteloze lening, een tussenkomst in de facturen of een tussenkomst voor energiebesparende maatregelen.

  Energiebesparing door gratis ingrepen

  De Energiesnoeiers (een samenwerking met vzw Effect) helpen gezinnen om hun verbruik te verminderen. Ook kan je bij Team Energie meer info krijgen over het renoveren van jouw woning om energie te besparen.

  Meer info

  • Wil je jouw ideale voorschotfactuur laten berekenen door Team Energie? Stuur dan een laatste voorschotfactuur en laatste eindafrekening via een online formulier van 1777. 
  • Ook bij de wijkteams kan je terecht met al jouw energievragen. Contacteer de wijkteams