Kippengehaktballetjes met prei en Chinese kool in groene curry

Gepubliceerd op Maandag 01 maart 2021
Foto van kippengehakt

DOOR CHRISTOPHE TEIRLINCK (BUDGETCHEF)

 

€ 4 per persoon

 

Ingrediënten

(4 personen)

  • 600 gram kippengehakt

  • 4 stalen prei

  • 1 citroen

  • 1 Chinese kool

  • 1 ei

  • 1 ajuin

  • 50 gram paneermeel

  • 1 eetlepel cayennepeper

  • 2 eetlepels groene currypasta

  • 1 koffielepel gember

  • 2 eetlepels currypoeder

  • 0,5 liter room

  • peper en zout 

Bereiding

Balletjes: Doe het kippengehakt in een kom, samen met het paneermeel, het ei, de fijngesneden ajuin, cayennepeper, groene currypasta, gember en sap van een halve citroen. Meng goed en vorm balletjes van ongeveer 3 cm groot. Bak deze in een pan met wat boter tot ze doorbakken zijn. Blus de pan met het sap van de resterende halve citroen.

Prei: Snij de stalen prei doormidden en daarna in stukjes van 2 cm. Houd een stukje van het bovenste groen van de prei apart voor straks.

Chinese kool: Snij de kool in fijne reepjes.

Curry: Doe wat boter in een pot. Voeg de gesneden prei en de reepjes Chinese kool toe. Laat aanstoven gedurende 3 minuten. Strooi het currypoeder over de prei en de Chinese kool. Giet de room erbij. Laat dit verder inkoken. Haal na 10 minuten de prei en kool eruit en leg dit in je bord. Laat de roomsaus nog 5 minuten doorkoken, tot deze ingedikt is. Kruid eventueel nog bij met peper en zout. Snij het groen van de prei heel fijn, en doe dit in een pot met kokend water gedurende 3 minuten. Haal het groen er weer uit.

Afwerking

Dresseer de prei en de kool op je bord. Leg daar een aantal gehaktballetjes op. Giet de saus rond de balletjes. Werk af met het geblancheerde groen van de prei.