Blijf fit met de aerobiclessen van Wijkteam Bissegem

Gepubliceerd op maandag 04 maart 2024
Myriam en Viviane

Elke maandagvoormiddag kan je dankzij vrijwilliger Viviane Mussly aerobicles volgen bij Wijkteam Bissegem. Voor Myriam Tanghe uit Bissegem is dat een wekelijkse afspraak die ze niet wil missen.

Van sporter tot lesgever

Viviane: “Toen ik in 2006 met prepensioen ging, was ik al een regelmatige sporter. Door de extra vrije tijd besloot ik om ook mee te doen met het sportaanbod van Wijkteam Bissegem. Els De Witte, die er nu centrumleider is, was toen nog ergotherapeute en gaf de sportlessen. Als Els niet vrij was, nam ik soms over. Toen ze centrumleider werd, had ze geen tijd meer om de lessen te geven en zou het aanbod stopgezet worden. Een aantal sporters vonden dat jammer. Ze stelden voor dat ik voortaan de lessen zou geven. Els heeft me toen moeten overtuigen. Ik wou het eerst enkel voor een jaar proberen, maar ondertussen doe ik het al 9 jaar”, lacht Viviane.

Geschikt voor iedereen 

Viviane: “De groep bestaat uit zo’n 14 leden, vooral 60- tot 80-jarigen. Iedereen mag meedoen. Daarom geef ik geen grondoefeningen, omdat die niet voor iedereen geschikt zijn. We starten altijd met een opwarming, dan de zwaarste oefeningen, en we eindigen het laatste kwartier met een cooling down. Zo vermijden we blessures. Tijdens de les komen alle spieren aan bod.”

Leuker dan turnen

Myriam is een trouwe deelnemer: “Ik woonde vroeger in Gullegem en turnde daar, maar vond dat niet zo leuk. Toen ik 5 jaar geleden naar Bissegem verhuisde, begon ik de lessen van Viviane te volgen. Viviane heeft altijd oog voor alle deelnemers, ook voor diegenen die wat minder fit zijn. Iedereen kan op zijn of haar eigen tempo meedoen. Viviane geeft ons tips om op te letten, zodat de oefeningen voor iedereen mogelijk worden. De lessen worden gecombineerd met muziek en dat zorgt voor een leuke sfeer. Ik overtuigde enkele vriendinnen om mee te sporten en ze komen nog altijd. Dat is het beste bewijs dat het leuk is!”

Deelnemers aerobic Wijkteam Bissegem

Extra energie

Myriam: “Hoe ouder je wordt, hoe meer je eraan moet denken om voldoende te bewegen. Na de lessen heb ik altijd extra energie. De groep is heel fijn en divers, zowel qua interesses als fysieke mogelijkheden. We trainen hier zelfs de hersenen! We moeten soms verschillende oefeningen na elkaar doen en de volgorde goed onthouden.

Voor de kostprijs hoef je het zeker niet te laten. Je betaalt maar € 1 per beurt. Door de tienbeurtenkaart ben je bovendien geen geld kwijt als je eens niet kan komen. Voor mij heel handig, want ik ga graag op reis!”

Meer info:


Meer nieuws uit SIEN