Kerstmenu: wildstoofpotje

Kerstmenu VORK

Ingrediënten voor 4 personen

€ 6 per persoon

  • 600 gram wildstoofvlees
  • 1 fles rode wijn
  • 200 gram verse zilveruitjes
  • tijm en laurier
  • 2 deciliter fond
  • 200 gram spek
  • 200 gram champignons
  • 8 jeneverbessen
  • 5 stukken kruidnagel
  • 120 gram veenbessen
  • 4 peertjes
  • 20 kroketten
  • 4 stronken witloof
  • boter

Bereiding

Marineer het vlees de nacht voordien in de rode wijn met tijm, laurier, jeneverbessen en kruidnagel. Laat het vlees uitlekken en kruid met peper en zout. Bak het vlees mooi bruin aan en doe het in een diepe pot. Overgiet het gebakken vlees met de marinade van rode wijn. Vul aan met de fond. Laat het vlees garen tot het zacht is.

Bak de champignons samen met de zilveruitjes en spek aan in wat boter. Bind de saus met roux en breng op smaak met peper en zout.

Voeg de champignonmengeling bij het stoofvlees.

Afwerking

Serveer het wildstoofpotje met een gebakken witloof, kroketjes en een peertje met veenbessen.