Gratis namiddagsessies over “Starten met een eigen zaak na je vijftigste”

Gepubliceerd op Woensdag 15 april 2020
23 november 202014 december 2020
50+

Ben je 50+ en kriebelt het om zelfstandige te worden? Je bent niet alleen! Alsmaar meer mensen kiezen om op oudere leeftijd een eigen zaak te beginnen.

Maar bij het opstarten van een zaak is een grondige voorbereiding en goede informatie essentieel!

Daarom organiseren Integraal, Overnamemarkt, Liantis en UNIZO op 4 locaties in Vlaanderen een 3-delige namiddagreeks, waar je de kans krijgt praktische kennis op te doen over de belangrijkste zaken die bij de opstart of een overname om de hoek komen kijken. De sessies gaan eind november/begin december 2020 van start. Deelnemen is gratis. Inschrijven vooraf verplicht.

Inschrijven

Programma 3-delige inforeeks "Starten met een eigen zaak na je 50ste!"

Sessie 1:  Hoe start ik op als zelfstandige?  Ondersteuning, subsidies, premies en kredietmogelijkheden?

UNIZO Startersservice vertelt wat u als een starter 50+ moet weten om een goeie opstart te organiseren: van startmodaliteiten en -formali­teiten en juridische vormen tot  boekhoudkundige verplichtingen.

Een startende ondernemer kan beroep doen op verschillende (financiële) steunmaatregelen, deskundig advies, transitiepremies, subsidies tot zelfs individuele begeleiding. Tijdens het 2de deel van deze infosessie ontdekken 50+ kandidaat-ondernemers het ruime pallet van ondersteuning voor startende ondernemers. (Gastsprekers: UNIZO Startersdienst en VLAIO).

Sessie 2: Optimalisatie van uw sociale zekerheid en bescherming bij starten na 50.         

Het Kenniscentrum van Liantis gaat dieper in op de gevolgen van een overgang naar een zelfstandige activiteit voor uw sociale rechten, uw sociaal statuut én sociale bescherming  zoals bijdragen hoofd- bijberoep, de gevolgen voor uw pensioen, toegelaten activiteit, ziekteverzekering, aanvullende sociale bescherming,... (Gastspreker: Kenniscentrum Liantis Sociaal Verzekeringsfonds).

Sessie 3: Op ondernemen staat geen leeftijd! Ondernemerscompetenties. Mogelijkheden voor het overnemen van een bestaande zaak.

Inzicht in de eigen ondernemerscompetenties en het persoonlijk ontwik­kelingsproces als beginnende 50+ zelfstandige ondernemer vormen het onderwerp van deze laatste sessie. Tijdens deze sessie krijgt u de gelegenheid om kennis te maken met verschillende startersideeën en praktijkvoorbeelden.

Daarnaast komt ook de ondersteuning van VDAB voor startende ondernemers aan bod alsook de mogelijkheid tot een eventuele overname van een (bestaande) zaak. (Gastsprekers: Liantis talent services, VDAB en Overnamemarkt.be).

Waar en wanneer?

  • 23, 25 en 30 november 2020 - Herentals - Liantis
  • 24, 26 november en 1 december 2020 - Gent - Liantis
  • 3, 8 en 10 december 2020 - Hasselt - Liantis
  • 7, 9 en 14 december 2020 - Brugge - Liantis

Aanvang sessies: telkens 13u30 – Einde voorzien ca. 16u00. Onthaal vanaf 13u00 met koffie.

Inschrijven

Een initiatief van: