Kortrijk zoekt vaste uitbater voor Raadskelder

Na het tijdelijk gebruik van de Raadskelder door Criss Cross Collective (september 2017 - eind mei 2018), vindt het stadsbestuur dat het tijd is om een vaste uitbater te zoeken voor de historische ruimte onder het stadhuis.  Het gebruik door Criss Cross was een succes. Veel jongeren vonden hun weg naar de Raadskelder voor een avond amusement. Nu is het tijd voor een nieuw verhaal voor de Raadskelder.

Vast staat dat de Raadskelder nog steeds tot de verbeelding van de Kortrijkzanen spreekt. Daarom wil het stadsbestuur graag de potenties van de Raadskelder verder exploreren in de vorm van een vaste concessie (3/6/9 contract), van 1 december 2018 tot 1 december 2027.

Kwalitatieve horeca-invulling

Kortrijk kiest opnieuw de kaart van de horeca (loungebar, streekbierencafé, brouwerij,...). De sfeer en beleving van het historische kader van de Raadskelder met een koppeling aan kwalitatieve horeca-invulling staan centraal. Vandaar dat een discotheekinvulling niet meer mogelijk is.

Huwelijksrecepties

Het is belangrijk dat de toekomstige uitbater open staat voor samenwerking met de stad voor het verzorgen van huwelijksrecepties. De toekomstige gehuwden moeten de kans krijgen om voor een marktconforme prijs de Raadskelder te gebruiken voor hun receptie.

De kandidaten krijgen twee maanden de tijd om een concept in te dienen. Kandidaten kunnen hun concept indienen vanaf 1 augustus 2018 tot 1 oktober 2018.

Lastencohier (pdf)

Plan (pdf)