De Paasfoor 2024 vindt plaats van donderdag 28 maart tot en met zondag 14 april. Dit jaar wordt de foor opgesplitst in twee locaties:

 1. de Grote Markt en het Schouwburgplein
 2. het Nelson Mandelaplein.
   

Met de fiets

Met de fiets komen is een uitstekend idee! Je kan genieten van de gezellige kermissfeer, de geur van oliebollen in de hele binnenstad opsnuiven en de adrenalinekicks ervaren van de gigantische attracties op het Nelson Mandelaplein. Vergeet niet om je fiets goed op slot te zetten en veilig te parkeren in de aangewezen fietsenstallingen in de buurt.

Meer info over fietsparkeren, deelfietsen en fietsverbindingen

Parkeren met de wagen

Via de grote borden langs de invalswegen vind je probleemloos je weg naar de vrije parkeerterreinen. Ondergronds parkeren kan in P Station, Schouwburg, Veemarkt, K in Kortrijk, Houtmarkt en Buda. Bovengronds parkeren kan op de parking Broeltorens.

Parkeren op de P Wembley is gratisOpgelet: deze parking is niet beschikbaar op zondag 14 april 2024.
Parkeren op P+R parking Expo kan gratis dankzij de financiële tussenkomst van het stadsbestuur.
 

P+R parkings

Voor Parking Expo:

Parkeer je wagen gratis op P P+R Expo en rij met een gratis bus van De Lijn naar het centrum. Hoe bekom je nu het gratis P+R-ticket? 
Rij de parking P+R EXPO op, en neem een parkeerticket aan de inritzuil. 
Ga naar de halte Kinepolis XPO.

Chauffeurs van De Lijn kunnen geen tickets meer verkopen of aanmaken aan boord van de voertuigen. Zo bekom je je ticket:

Via een sms-bericht:

 1. Stuur een sms met de tekst ‘KORTRIJK P XPO’ naar het nummer 4884 wanneer je bij de halte staat.
 2. Je ontvangt een sms-ticket waarmee je één verplaatsing tussen halte Kinepolis XPO en het stadscentrum van Kortrijk kunt maken.
 3. Toon het sms-ticket en je parkeerticket (P+R EXPO) aan de chauffeur wanneer je instapt.
 4. Wil je vanuit het centrum met de bus terugkeren naar halte Kinepolis XPO? Herhaal dan dezelfde stappen om opnieuw je sms-ticket aan te vragen.

Let op: Je telecomoperator brengt bij elke aanvraag € 0,15 in rekening voor het verzenden van je sms-ticket.

Via de website van De Lijn:

 1. Ga naar www.delijn.be/kortrijkxpo.
 2. Registreer je eenmalig met je naam, voornaam, e-mailadres en telefoonnummer.
 3. Kies het aantal gratis bustickets dat je wilt aanschaffen (maximaal 10).
 4. Wanneer je bij de halte staat, surf je met je smartphone naar www.delijn.be/kortrijkxpo en activeer je één of meerdere tickets door op de knop ‘activeer’ te klikken. Elk actief ticket geeft recht op één verplaatsing tussen halte Kinepolis XPO en het stadscentrum van Kortrijk.
 5. Toon je actieve ticket en je parkeerticket aan de chauffeur wanneer je instapt.
 6. Ben je van plan om een heen- en terugrit te maken? Koop dan meteen 2 (of meer) tickets.
   

Voor Parking Wembley:

Opgelet: deze parking is niet beschikbaar op zondag 14 april 2024.

Stuur een sms met de tekst ‘KORTRIJK P WEMBLEY’ naar het nummer 4884 wanneer je bij de halte staat. Je ontvangt een sms-ticket waarmee je één verplaatsing tussen halte Wembley en het stadscentrum van Kortrijk kunt maken. Toon het sms-ticket en je parkeerticket aan de chauffeur als je instapt. Wil je vanuit het centrum met de bus terugkeren naar halte Wembley? Herhaal dan dezelfde stappen.

Tip: Wil je meerdere sms-tickets bestellen via één GSM? Sms dan de bestelcode gevolgd door het gewenste aantal sms-tickets. Zo betaal je maar één keer de operatorkost van € 0,15.

Toegankelijkheid

Voor de Stad Kortrijk is toegankelijkheid een streefdoel.

Er zijn openbare toiletten in het historische stadhuis, te bereiken via het binnenplein vanaf de Grote Markt, en in de dienst Toerisme aan de ingang van het Begijnhofpark. 
Ben je in het bezit van een kaart voor personen met een handicap? Dan kan je gratis en onbeperkt parkeren op alle betalende plaatsen.

Er zijn voorbehouden parkeerplaatsen voor mensen met een fysieke beperking in de Burgemeester Lambrechtlaan.

Meer info: https://www.kortrijk.be/parko

Met de bus

Tijdens de Paasfoor kan je lijn 70 gebruiken om het station te bereiken. Er is ook extra avondbediening in de regio Kortrijk. Meer info hierover vind je op Avondbediening in de regio Kortrijk - De Lijn.