Drie weken kermis

13/04>01/05

De jaarlijkse Paasfoor palmt de binnenstad in van 13 april tot en met 1 mei. Op Witte Donderdag is er om 22.30 uur traditioneel vuurwerk om de Paasfoor officieel te openen. De Handelskaai en Noordbrug bieden de perfecte plek om het vuurwerk te aanschouwen.

Zoals altijd is er een stevige mix: van de absolute klassiekers tot de meest sensationele nieuwigheden. Dit jaar zijn er twee nieuwe attracties: ‘Flying Jump’ op het Conservatoriumplein en ‘Hell Raiders’-Booster op de Kasteelkaai. 

Praktische info

Met de fiets

Kom je met de fiets? Dan kan je onder meer terecht in de overdekte fietsenstalling van P Budabrug, P+B Wembley, K in Kortrijk (fietslift in de Sint-Jansstraat), in de Reepkaai en Doorniksestraat. Een volledig overzicht van fietsparkings vind je op www.parko.be. 

Parkeren voor bewoners

  • Woon je in het stadscentrum? Dan heb je volgende mogelijkheden: 
  • Koop een bewonersabonnement voor P Veemarkt, P Schouwburg, P Haven, P Budabrug, P Houtmarkt of P Broeltorens voor de Paasfoorperiode (5 april tem 4 mei).
  • Geniet van de voorbehouden parkeerplaatsen voor bewoners
  • Maak gebruik van het parkeren in een aangrenzende parkeerzone

Parkeren voor bezoekers

Parkeren kan best in P Schouwburg, P Veemarkt, P Broeltorens, P Houtmarkt of P Haven. Parkeren kan ook op P+R Xpo. Een bus van De Lijn brengt jou elk half uur gratis naar de Paasfoor. Dit geldt ook voor P+B Wembley. De bushalte is vlakbij en er is een automaat
voorzien waar je als gebruiker van de parking een gratis ticket kan nemen. Personen met een handicap parkeren gratis op elke reglementaire parkeerplaats. Leg steeds je parkeerkaart duidelijk zichtbaar aan de voorruit van de wagen. Het symbool van de persoon in een rolstoel en de vervaldatum van de kaart moeten zichtbaar zijn. Een overzicht van de permanente parkeerplaatsen voor personen met een handicap vind je op www.parko.be. Ook dit jaar zal men streng toezien op het reglementair parkeren en correct gebruik van parkeerkaarten. Wie in de fout gaat, riskeert een GAS-boete.

In bepaalde gevallen kan men je wagen wegtakelen. Hou hier ook rekening mee tijdens de opbouw (10 april) en afbraak (2 mei) van de Paasfoor! 

www.parko.be

Verminderde prijs-dag

Op zondag 30 april vindt de traditionele verminderde prijs-dag plaats.

Maandagmarkt

Door de Paasfoor zal de wekelijkse maandagmarkt op 17 april, 24 april en 1 mei plaatsvinden op de Veemarkt en in de Groeningelaan.

Lees meer via de website van de Paasfoor

Opgemaakt op: 11/04/2017

Reactie toevoegen