Overzetweg

Wat gaan we doen? 

We voorzien een volledige heraanleg van de Overzetweg vanaf de Markebekestraat tot 100m voor de brug over de Leie. Deze werken omvatten oa het vernieuwen van de nutsleidingen (deels reeds uitgevoerd), nieuwe rioleringen (t.h.v. de bebouwing), een nieuwe bovenbouw (een rijweg in asfalt, een parkeerstrook voor langsparkeren aan de kant van de bebouwing, veiligheidsstroken tussen rijweg en fietspaden, fietspaden in asfalt in beide richtingen en een voetpad aan de kant van de bebouwing).

Waarom doen we het?

Vlaanderen wil een functioneel fietsroutenetwerk realiseren die de belangrijkste gemeentelijke/stedelijke kernen en attractiepolen met elkaar verbindt. Het gaat over een functioneel routenetwerk omdat het betrekking heeft op de zogenaamde "functionele" verplaatsingen (werken, onderwijs volgen, winkelen...) en niet op het fietsen als ontspanning (zoals de fietsknooppunten).

De aanleiding voor het huidig dossier is de nood om de aanwezige fietsinfrastructuur om te vormen naar een conforme en kwalitatieve schakel op het fietsroutenetwerk.

Wanneer starten de werken en hoe lang duren ze?

De herinrichtingswerken werden opgestart na het Paasverlof (2020).  We streven ernaar om de werken tegen eind september te finaliseren.  Het gevolg is dat autoverkeer vanuit Marke naar Bissegem via de Overzetweg voor minstens vier maanden niet mogelijk zal zijn.

Info

Aannemer Cnockaert NV uit Komen zal de werken uitvoeren.  De kosten bedragen 650.000 euro en worden gefinancierd door de provincie en de stad Kortrijk.

Wie kunnen we contacteren bij onvoorziene omstandigheden?

Via het gratis nummer 1777

Projectleider stad Kortrijk: Dries Soubry – dries.soubry@kortrijk.be

Werfleider aannemer: Jeroen Beyls – 0479 91 49 32 – jeroen@cnockaertconstruct.be

Samengevat

 • De werken zullen gefaseerd uitgevoerd worden en ongeveer vijf maand duren
 • Fietsers en voetgangers krijgen altijd doorgang.
 • Eerste fase
  • éénrichting voor auto’s van Bissegem naar Marke
  • omleiding via route A of B
  • dubbele richting voor fietsers
 • Tweede fase:
  • Geen doorgang voor auto’s (beide richtingen omleiding via route A of B) 
  • dubbele richting voor fietsers

Download de bewonersbrief van mei 2020 (pdf)

Bekijk het omleggingsplan (jpeg)