Over de kunstenaars en hun werk

BAGRAMIAN Sarkis (fotografie) - Sarkis is geboren in 1972 te Jerevan (Armenië) in een gezin van kunstenaars. Zijn vader was een beeldhouwer. Na zijn studies in de hogeschool (richting schilder-ontwerper) vertrok hij naar het buitenland. In 2001 komt hij in Kortrijk aan. Door praktische beperkingen om te schilderen kiest hij voor fotografie als een nieuwe kunststroming. Eerst als hobby, maar al snel wordt dit een serieus engagement. Hij volgt een opleiding fotografie in Syntra West te Brugge. De eerste stappen zijn moeilijk, maar toch leuk. Ondertussen werkt hij als huisfotograaf voor het OCMW Kortrijk en doet hij opdrachten voor de Stad Kortrijk en de Provincie. Met zijn fotografie bestrijkt hij een breed spectrum, ook in het buitenland. Hij heeft als fotograaf een ruime ervaring verworven in reportages, architectuur, portret, film, theater. Hij won al prijzen in Frankrijk, Israël, de V.S., Zweden en België (Canvascollectie en de Metro krant). Fotografie betekent alles voor Sarkis. Hij wil er ook alles van kennen. Hij werkt met filmtoestellen van verschillende formaten, digitaal en analoog en maakt gebruik van lenzen tussen 10 en 500 mm.

BOGAERTS Mie (brons) - Kunstenares Mie Bogaerts zag het levenslicht in mei ’68 in Kortrijk.
Bijna vanaf dan kreeg alle materie, die ze te pakken kreeg en door haar handen kwam, een nieuwe vorm. Van folie tot plasticine, van klei naar keramiek, van was naar brons.
Na een jarenlange opleiding aan de Kortrijkse Kunstacademie werd al vlug duidelijk dat voor Mie de lichaamstaal van haar figuren centraal staat.
Bovendien staan die creaties meestal in communicatie met elkaar en lokken zo emoties uit. Op deze manier zorgen die creatieve momentopnames voor beweging in haar werk.
Gepersonaliseerde awards, geïntegreerde kunst op gewenste maat van de klant en vrij werk zorgen voor gevulde dagen bij Mie.

BUYCK Sander (foto)

CALLEWAERT Walter (schilder)

CATTEEUW Trees (kalligrafie)

COEMAN Eric (schilder)

COUCKE Phil - Phil is als kunstenaar iemand die graag van het experiment houdt en verschillende technieken met elkaar combineert in een zoektocht naar vernieuwing. Hij houdt van kleur en heeft een sterke drang om te kunnen vliegen naar andere planeten en werelden, enz. Mede daarom zijn vogels, vliegende objecten en vrijheid veel terugkerende thema’s in zijn werk, zoals de combinatie van een vogel & ruimteschip in dit werk.

DEBELS Christine (schilder) - Reeds tijdens mijn jeugdjaren was ik altijd gefascineerd de vrije tijd ingevuld met tekenen en schilderen. Mijn karakteristieke eigenschappen en emoties probeer ik op doek over te brengen. Hoofdzakelijk schilder ik figuratief. Dromend, denkend, voelend probeer ik vooral emoties weer te geven naar de figuur, waar ik me inleef met zowel een kleurrijk palet als met aardetinten die vooral warmte uitdrukken.

DECLERCQ Jan (multi) - Jan Declercq is een all-round creatieveling. Van fotografie over primaire tekenkunst, aquarel tot keramiek. Steeds met een vleugje digitale techniek, een passie voor woord en muziek. 'Door to Heaven' is een foto met een knipoog naar de klimaatbeweging. Hij houdt een open vizier op mens en natuur en zoekt naar evenwicht tussen vrouwelijke schoonheid en de puurheid van onze onmiddellijke omgeving.

DECRAENE Etienne 

DEJONGHE Gaby (aquarel)

DEKYVERE Tom&Lien - Tom&Lien Dekyvere verkennen de diepere lagen van de werkelijkheid en de geest. Net zoals de vroegere alchemisten onverwachte verbindingen onderzochten, op zoek naar de grenzen tussen natuur en technologie, tussen mens en robot, tussen dode en levende materie (tekst: Frank Despriet). Naast de internationale exposities met hun bekende lichtinstallaties is het vrije werk van Tom&Lien in volle ontwikkeling. Sculpturen, vormen studies en andere experimenten worden bedacht, onderzocht en gemaakt. Eén van deze resultaten is het werk Neurotic, onderdeel van een serie bronzen sculpturen met als invalshoek de immens complexe structuren in ons brein, onze samenleving en in elke vorm van (dis)connectiviteit.

DELVOYE Alain (foto) - Swashes van kleur, vorm en pasvorm hebben Delvoye’s kunstwerken tot een geweldige manier gemaakt om gedurfde kleuren, zachte lijnen en strakke projecties te introduceren, die perfect geschikt zijn voor hedendaagse ruimtes.

DEPLAECIE Saskia (schilder)

DESCHAMPS Herman (schilder) – Ik heb plastische kunsten gevolgd en schetsen aan de academie Kortrijk. Ik wil niet echt natuurgetrouw werken maar eerder met eigen geschapen figuren

HOLVOET Mark (foto)

HUYSENTRUYT Luc (schilder) - Als amateur-schilder startte ik zowat 8 jaar terug als autodidact. Vrij snel werd ik echter lid van het Schildersatelier 'Condé', de Sint-Lucasgilde- Kortrijk en de Sint-Lukasgilde-Menen. Aanvankelijk werkte ik met acryl, maar de laatste jaren schilder ik voornamelijk met olieverf op doek. Sporadisch waag ik mij ook aan de techniek van mixed media. Mijn werken zijn meestal semi-abstract en worden gekenmerkt door een levendig kleurenpalet.

KUNSTKRING Joost Declercq (schilderen – boetseren)

LANNOO Frédéric (beeld) - Ik noem mezelf een creatieve duizendpoot, steeds bezig met zaken te bedenken en uit te voeren. Reeds lange tijd is mijn geuzennaam “Fredje Raketje”. De raket staat symbool voor hoog-technologisch, creatief en innoverend. Daarom heb ik al enige jaren de “Rocket” als terugkerend symbool genomen. Ideeën komen in mij op... vooral in de wagen, hierbij zie ik een totaal afgewerkte 'creatie' voor mij. Tijdens het ontwikkelings-proces veranderen de ideeën wel regelmatig. Dit alles maakt dat projecten plots 'ontstaan'. Ik werk vooral met gerecycleerd materiaal, gelast metaal, hout, …

LEMAN Heidi (beeld) - De mens met zijn lichaamstaal en mimiek staan in mijn werken altijd centraal. Dit werk straalt vooral de kracht uit van het nabij-zijn. De ruwe afwerking contrasteert  met het thema en de tederheid van het gebaar.

LEPERCQ Bart (beeld)

MATTELAER Philippe (keramiek)

OLLIEUX Renée (tekenares) - Ik ben Renée, 16 jaar en woon in Marke. Ik werk graag met mijn handen, het gebeurt bijna automatisch. Mensen krijgen soms triestige indrukken van mijn tekeningen. Maar ik voel me goed als ik ze maak en dat maakt mij gelukkig. In de academie kennen ze mij als een eigenzinnig en gevoelig meisje. Ieder detail is heel belangrijk voor mij.

TANGHE Marianne (schilder)

TARRAS Albert (schilder)

VANDORPE Bea (beelden)

VANHOENACKER Gio (multi)

VANWINSBERGHE Bert (multi)

VERCAEMER Pascal (schilder) - Een grafische opleiding aan het HIGRO te Gent. Avondonderwijs tekenen en schilderen aan de Koninklijke Academie te Kortrijk.  Autodidact in beeldhouwen. Lid van het Vrij Atelier Marke.