Publieke barbecue

De stad vindt het belangrijk dat er een gezellige en gemoedelijke sfeer hangt op pleinen en in parken. Daarom investeert de stad op enkele locaties in publieke barbecues. Er is een publieke barbecue voorzien bij Kinderboerderij Van Clé in Marke en in het landschapspark van De Warande vind je een publiek barbecuetoestel.

De barbecues kunnen door iedereen gratis gebruikt worden mits reservatie vooraf. Het gaat om afgesloten toestellen dus je hebt een sleutel nodig om het barbecuestel te kunnen gebruiken.

Alle praktische informatie vind je terug onder de rubriek 'bijkomende voorwaarden'.

Voorwaarden

Pas het barbecuereglement strikt toe.

Barbecuereglement

Reserveren doe je vooraf via het reservatieformulier

  • Om de BBQ van Kinderboederij Van Clé (Marke) te gebruiken tijdens het weekend moet je ten laatste de vrijdag voordien (vóór 16u) je reservatie plaatsen
  • Bij De Warande en bij Kortrijk 1302 (Begijnhofpark) kan je de dag zelf nog reserveren.

Het barbecueseizoen loopt het hele jaar.

Bijkomende info over beide locaties

 

Kosten

Het gebruik van de barbecue is gratis. Je brengt wel een waarborg van € 50 mee de dag zelf.

Wat moet je meenemen?
  • Je reservatiemail en de waarborg.
  • Vanzelfsprekend breng je alles wat je nodig hebt om te barbecueën zelf mee (kolen, aanmaakmateriaal, barbecuetang,...)
  • Ter plaatse ontvang je een sleutel en een barbecuekoffer. De koffer bevat onder meer een barbecuerooster, vuilniszak, brandblusser en reinigingsproducten.
Extra informatie

Aankomst

Je meldt je steeds aan bij de beheerder/conciërge of het onthaal. Je ontvangt alle info omtrent gebruik uit eerste hand. Je krijgt een sleutel, rooster en een barbecuekoffer mee.

Let op: De Warande is een autovrij domein. Dat betekent dat je geen materiaal kan aanvoeren met de auto. Beperk je dus tot een basis picknickformule en zorg dat je alles te voet of met de fiets het terrein kan opdragen.
 

Vertrek

  1. Je ruimt de site rondom de barbecue mooi op. Alle afval mag in de zwarte vuilniszak die je dan in een grote vuilniscontainer op het terrein kan achterlaten. De kolen deponeer je in de daarvoor voorziene metalen ton.
  2. De rooster bezorg je volledig gereinigd terug. Spullen om de rooster te reinigen zijn voorzien in de koffer. De beheerder/conciërge geeft uitleg waar je water kan gebruiken.
  3. Als je de koffer, rooster en sleutel terugbezorgt, ontvang je de waarborg terug.