Ondernemen

De stad Kortrijk wil een gunstig klimaat scheppen voor zowel de startende als de gestarte ondernemer. Het lokale economische beleid van de stad Kortrijk berust op drie grote pijlers: Economie Kortrijk, het Ondernemerscentrum Kortrijk en de afdeling werk.

Economie Kortrijk

Economie Kortrijk volgt de lokale economische ontwikkelingen en pleegt regelmatig overleg met diverse economische actoren zoals het handelsdistrict Kortrijk, VOKA, UNIZO ... Zij staat ook in voor de organisatie van de markten en foren op het grondgebied Kortrijk en haar deelgemeenten.

Wil je meer weten over mogelijke premies of regelgeving? Je kan terecht bij Economie Kortrijk. Deze dienst kan je verder helpen bij jouw zoektocht naar een vestigingslocatie en vertelt je graag hoe je precies kan tewerk gaan als je een zaak wenst te starten.

Hoe zit het met de wekelijkse rustdag? Wanneer mag ik precies solden doen? Welke gemeentelijke belastingen moet ik betalen? Welke vergunning heb ik nodig? Waar kan ik bureelruimte vinden? Op deze en nog veel meer vragen zal Economie Kortrijk je een antwoord bieden.

Ondernemingscentra West-Vlaanderen: Ondernemerscentrum Kortrijk 

Het Ondernemerscentrum Kortrijk wil de creativiteit en de ondernemerszin bij studenten aanscherpen en startende & gevestigde ondernemers ondersteunen bij de uitbouw van hun zaak. Daarom ontwikkelt het OCK, in samenwerking met tal van partners en met de steun van o.a. de Provincie West-Vlaanderen, Vlaanderen en Europa, projecten op maat. Het Ondernemerscentrum Kortrijk beschikt over een eigen website.