Restorestje voor horeca

Restorestje

Kortrijk werkt aan een eigen voedselstrategie. De focus ligt op duurzame eetpatronen en voeding, sociale en economische rechtvaardigheid, voedselproductie, -verwerking en –consumptie & voedselverspilling.

Eén van de eerste acties in kader van deze doelstellingen was de introductie van het Restorestje bij horeca. De stad verdeelt restorestjes bij de deelnemende horecazaken. Het Restorestje biedt de mogelijkheid aan klanten van een restaurant om hun restjes op een (voedsel-)veilige manier mee naar huis te nemen.

Zowel voor de klanten als de restauranthouders biedt dit tal van voordelen: klanten kunnen langer genieten van de heerlijke maaltijd, restauranthouders hebben meer eer van het geleverde werk en samen bouwen we op deze manier mee aan Klimaatstad Kortrijk want voedselafval zorgt nog steeds voor een zware druk op het milieu en het klimaat. 

Redenen genoeg om mee in te stappen met jouw zaak.

Tijdens de eerste evaluatie van het Restorestje bij de deelnemende zaken, kwam meermaals de vraag voor extra communicatiemateriaal.

Daarom wordt bij bestelling ook meegeleverd:

Bestelling restorestjes

U kan de doosjes per 10 bestellen, met een maximum van 500.