OPROEP: Team Up zoekt Kortrijkse professionals die willen coachen

Gepubliceerd op Vrijdag 20 november 2020
teamup

Nieuwkomers of werkzoekenden met migratieachtergrond vinden nog steeds niet gemakkelijk werk. Team Up, een samenwerking tussen FMDO vzw en VDAB wil via mentoring de kansen van die werkzoekenden vergroten.

Team Up ondersteunt werkzoekenden met migratieachtergrond via mentoring. Vrijwillige mentoren met een breed professioneel netwerk delen hun kennis en tips met gemotiveerde werkzoekenden. Via een gepersonaliseerd een-op-eentraject werken mentor en mentee aan de professionele carrière van de mentee.

Een win-winsituatie
 

Mentoren en mentees worden gematcht op basis van een gemeenschappelijke interesse. Twee keer per maand komen ze samen om de professionele mogelijkheden van de mentee te bekijken. Dat kan gaan van het oefenen op sectorspecifieke woordenschat, tot het concreet zoeken naar stages of nalezen op sollicitatiebrieven. Tegelijkertijd krijgen mentoren de kans om hun coachingvaardigheden verder te ontwikkelen, verbreden ze hun eigen netwerk en versterken ze het profiel van hun mentee. 

Op zoek naar Kortrijks talent
 

Team Up zoekt nog naar Kortrijkse mentoren met verschillende professionele achtergronden. Vrijwilliger worden kan zowel offline als online. Dus iedereen is zeker welkom ook tijdens de corona periode. Wie interesse heeft kan zich inschrijven via www.teamup.fmdo.be .