Nieuws over Onderneem in Kortrijk

UNIZO is op zoek naar de starter van het jaar 2017. Ben jij zelfstandige in hoofdberoep en opgestart tussen 1 januari 2017 en 31 december 2017? Stel je kandidaat, dit kan tot en met vrijdag 9 februari 2018.

Op 26 februari 2018 kan je als retailer op trendtour. Je bezoekt The Home of Retail in Antwerpen, een indrukwekkende belevingsruimte van 1.200 m² waar je de toekomst van het winkelen kan ervaren met al je zintuigen. Daarna bezoek je enkele nieuwe en inspirerende winkelconcepten.

Eind november kondigde Stad Kortrijk aan een nieuwe invulling te willen geven aan het kaartershuisje aan het Plein. Vanaf vandaag kunnen geïnteresseerden het lastenboek inkijken en hun project indienen. Ze krijgen daartoe de tijd tot 21 februari.

Op 1 maart kan je in Kortrijk terecht voor de Nacht van de Inspiratie. Tijdens dit gratis evenement kan je jouw idee voor een eigen zaak aftoetsen met experts. Je kan je inschrijven voor boeiende workshops of aanschuiven voor een individueel gesprek met specialisten.

In het voorjaar 2018 vinden er terug verschillende opleidingen plaats voor Horeca-ondernemers.

Wist je dat jouw Google bedrijfspagina dikwijls het eerste resultaat is dat gebruikers van Google zien?
Staat jouw Google bedrijfspagina op orde? Josua Dutré van Dierenartsen Overleie maakte voor zijn collega-ondernemers een filmpje met een heldere uitleg over hoe je jouw Google bedrijfspagina kan claimen en bijhouden.

Bij het opstarten en verderzetten van een eigen zaak komt heel wat kijken. Het is daarbij belangrijk om voldoende en gepaste ondersteuning te krijgen. Dat is voor personen met een beperking of langdurige ziekte niet anders. De Sociaal-Economische Raad van Vlaanderen (SERV) zet extra in op deze ondersteuning. Een goede aanpak begint met voldoende kennis. Dus start de SERV een onderzoek om de nodige informatie te verzamelen.

 

Mensen stimuleren om te winkelen bij lokale ondernemers, dat is de bedoeling van de campagne “Ik koop lokaal bij een winkelier van hier”. Plaatselijke handelaars staan altijd klaar voor hun klanten en geven zuurstof aan de stadskern. Daarom verdienen ze een duwtje in de rug.

Stad Kortrijk heeft sinds midden 2017 een nieuw premiereglement voor ondernemers. Het Vlaams Agentschap voor Innoveren en Ondernemen lanceerde een projectoproep 'Premiestelsels kernwinkelgebied' waarbij enkele van de vernieuwde Kortrijkse premies kunnen rekenen op een ondersteuning vanuit de Vlaamse Overheid. De stad diende een project in onder deze oproep. Dit project werd goedgekeurd door de minister bevoegd voor Economie. De ondersteuning vanuit Vlaanderen start op 1 januari 2018 gedurende een periode van drie jaar.

Op 21 maart kan je in de avond als Kortrijks ondernemer komen luisteren naar Daphne Gaudens. Daphne is gebeten door de online marketing microbe en kent de sociale mediakanalen als geen ander. Ze toont heel concreet en aan de hand van voorbeelden hoe je jouw Facebookpagina opzet en uitdagend levendig houdt voor je toekomstige Facebookambassadeurs.