Word jij "Ik Koop Lokaal ambassadeur" van 2021?

Gepubliceerd op Woensdag 10 februari 2021
01 maart 202115 april 2021

Mensen stimuleren om te winkelen bij lokale ondernemers, dat is de bedoeling van de campagne “Ik koop lokaal bij een winkelier van hier”. Om lokale handelaars een gezicht te geven bij het grote publiek, lanceren we een grote communicatiecampagne in de provincie West-Vlaanderen. Word jij ambassadeur van deze campagne in Kortrijk? Schrijf je dan snel in op www.ikkooplokaal.be.

Inschrijven

Lokale handelaars kunnen zich kandidaat stellen vanaf 1 maart door invullen van het digitaal inschrijvingsformulier. Hierin worden volgende zaken gevraagd:

  • Personalia
  • Onderscheidend karakter
  • Foto van de handelaar en de winkel

De naam, de foto’s en de omschrijving van de winkels verschijnen op de website van ‘Ik koop lokaal’. Winkeliers ontvangen een affiche en flyers die aan de klanten duidelijk maken dat men meedoet aan de campagne. De deelnemer met de meeste stemmen wordt ambassadeur van zijn/haar gemeente.

Alle verkozen ambassadeurs worden in juni 2021 uitgenodigd op de officiële prijsuitreiking en persconferentie waar tevens de ultieme provinciale winnaar door een jury wordt verkozen.

Inschrijven

Extra

Consumenten worden ook al van in het begin van de campagne getriggerd: zij kunnen een winkelier nomineren via de website ‘Ik koop lokaal’ die volgens hen moet deelnemen aan de actie. De winkelier krijgt een bericht dat hij genomineerd werd, met de vraag om in te schrijven.

Timing: fase 1 - Oproep handelaars

1 maart t.e.m. 15 april 2021 (verlengd !)

 Wat wordt verwacht van de kandidaat-ambassadeurs?

  • Verspreid de boodschap ‘Ik koop lokaal’ zoveel mogelijk via flyers, het posten van leuke filmpjes op social media, etc. om mensen ervan bewust te maken dat ze beter kiezen voor lokaal.
  • Het warm maken van jullie klanten om te stemmen.

Wat is het voordeel voor de kandidaat-ambassadeurs?

  • De winkelier maakt mensen warm om lokaal te kopen en er wordt promotie gevoerd voor de winkel.
  • De handelaar komt op de website van www.ikkooplokaal.be

In juni 2021  worden de verkozen ambassadeurs uitgenodigd op de officiële prijsuitreiking / persmoment waar tevens een provinciale winnaar wordt verkozen door een jury.

Op de website www.ikkooplokaal.be is alle informatie terug te vinden voor zowel kandidaten als stemmend publiek. (inclusief deelnemers- en wedstrijdreglement).  Alle kandidaten worden voorgesteld op de website per gemeente. Via de facebook- en instagrampagina van Ik koop Lokaal wordt promotie gemaakt.
 

Timing fase 2 - Stemmingsronde

26 april t.e.m. 25 mei 2021

Het grote publiek kan stemmen op zijn favoriete handelaar tijdens deze periode. Hiermee maken ze kans op mooie prijzen, zoals een vakantiecheque of een gemeentelijke cadeaubon. 

Per deelnemende gemeente wordt de deelnemer met het grootst aantal stemmen ambassadeur van zijn of haar gemeente.

Deze regionale ambassadeurs gaan verder naar de finale waar een professionele jury de ultieme provinciale winnaar zal bekendmaken
 

'Stemmen en stoefen'

Het publiek kan stemmen via de website van Ik Koop Lokaal. Het aantal stemmen per winkelier zal daar ook te volgen zijn. 

Extra winstkansen worden gegenereerd bij het posten van stoeffilmpjes en -foto's op de Facebookpagina van Ik koop lokaal en het taggen van het Instagramaccount van Ik koop lokaal. Een deelnemer kan 1x stoefen via Instagram en 1x via Facebook. De ‘stoefen’ worden op het einde van de wedstrijd bij het totaal opgeteld.

https://www.ikkooplokaal.be/nl