Stel je kandidaat voor de Groeningeprijs 2021

Gepubliceerd op Maandag 21 september 2020
De Maakkamer

Tijdens de coronaproof georganiseerde Guldensporenviering van 10 juli laatstleden reikte minister-president Jan Jambon de vijfde Groeningeprijs uit aan Fleur Sintobin, zaakvoerster van De Maakkamer. De Kortrijkse winnares zag daarmee haar nieuwe zaak bekroond met een mooie trofee. En of ze er gelukkig mee was! Ze volgde daarmee Jo Vandenbulcke en Johan Vercruysse van Drukkerij Puntgaaf op. De jaren voordien gingen ook al Budafabriek, Kopie Koffie en Zonder Meer met de prijs lopen. De blikken zijn nu gericht op de Guldensporenviering van 2021 waarop de Groeningeprijs, een initiatief van het Kortrijks Guldensporencomité, voor de zesde keer zal worden toegekend.

Startte je in de periode van 1 juli 2020 tot begin juni 2021 in Kortrijk een nieuwe zaak en heb je daarbij oog voor een passende, pakkende en originele Nederlandstalige benaming genre Het Lokfluitje, De Speelvogel, Het Onderonsje of zo, informeer dan het comité via e-mail naar Guldensporencomite@gmail.com of met een schrijven aan voorzitter Jorgen Deman, Zwevegemstraat 52, 8553 Otegem. Ook omwonenden, (winkelende) passanten of toevallige voorbijgangers bij wie een leuke of inventieve benaming in het oog springt, kunnen het initiatief nemen om een kandidaat voor te dragen. De kandidaturen moeten het comité voor 1 juni bereiken en naast de spitsvondige Nederlandstalige naam ook adres, datum van opening en korte omschrijving van de activiteit bevatten.

De jury, voorgezeten door taalkundige Frans Debrabandere, selecteert daarna drie genomineerden die zullen worden uitgenodigd naar de Guldensporenviering van 10 juli. Daar kan de uiteindelijke winnaar uit handen van de Vlaamse minister-president de begeerde Groeningeprijs, een naar de Guldensporenslag lonkend kunstwerk van de hand van Arne Vanneste, in ontvangst nemen. Het Guldensporencomité kreeg zowaar nu al enkele kandidaturen binnen. Waag je kans.

https://www.facebook.com/Guldensporencomite/