Septemberbraderie Kortrijk

Gepubliceerd op Maandag 06 juli 2020
04 september 202006 september 2020

Momenteel is het handelsdistrict Kortrijk, in overleg met Onderneem in Kortrijk, druk bezig met de voorbereidingen van de septemberbraderie #KortrijkKorting! Vanzelfsprekend houden we rekening met de huidige coronamaatregelen. 

Uitbouw afhankelijk van beslissingen Veiligheidsraad

Onder voorbehoud, dus wanneer de Nationale Veiligheidsraad de organisatie van grote evenementen al dan niet zou toelaten, kiest de stad voor een verschillende uitbouw van de septemberbraderie:

Optie 1: Als er een verdere versoepeling komt in augustus waardoor grote evenementen kunnen georganiseerd worden, is het de braderie zoals we ze traditioneel organiseren, met alle toeters en bellen. 

Een bruisende braderie, met tal van handelaars van binnen en buiten het braderiegebied, kinderanimatie, muziek, dans, kermis, springkastelen en terrasjes.

Optie 2 : Komt er geen versoepeling, dan gebeurt de organisatie volgens de bepalingen van de ERM-tool, die verplicht is voor elke organisator. In dat geval zal de braderie beperkt blijven tot de handelaars in het braderiegebied, met beperkte animatie. De aanpak zal dezelfde zijn zoals #KortrijkKorting in juni. 

Tegemoetkoming voor Kortrijkse ondernemers

Alle zittende handelaren in de zone van de braderie, de handelaren met vestigingseenheid in Kortrijk (incl. deelgemeenten) en ambulante handelaars met abonnement in Kortrijk zijn dit jaar vrijgesteld van standgeld. Corona was geen gemakkelijke periode en daarom wil de stad hen een extra duwtje in de rug geven. 

Handelaars van buiten regio Kortrijk, alsook ambulante handelaars zonder abonnement, betalen wel standgeld aan de gebruikelijke tarieven. 

Inschrijven

Ondernemers kunnen zich vanaf nu inschrijven. Weet dat dit onder voorbehoud is. Het handelsdistrict en Onderneem in Kortrijk informeren elke ondernemer in het geval we noodgedwongen ons moeten beperken tot een basisversie van de septemberbraderie. 

Bij inschrijving moet elk ondernemer zich akkoord verklaren met de bepalingen zoals hierboven beschreven. Handelsdistrict kan niet aansprakelijk gesteld worden voor gemaakte kosten door noodgedwongen annulatie.

Inschrijven

Tot in september!

https://www.braderiekortrijk.be/