Richtlijnen heropening horeca 8 mei

Gepubliceerd op woensdag 05 mei 2021
08 mei 2021
heropeninghoreca2

Om de heropening op 8 mei 2021 op een veilige manier te laten verlopen, heeft de horecasector in overleg met de bevoegde ministers een akkoord bereikt over de veiligheidsmaatregelen die in acht genomen moeten worden. Deze maatregelen zijn verwerkt in protocollen voor de horeca.

Het protocol bevat richtlijnen voor ondernemers, personeel, leveranciers en gasten. Het vermeldt eerst de algemene richtlijnen (geldig voor alle horecavormen) en splitst deze daarna op per horecavorm: hotels & logies, eetgelegenheden en drankgelegenheden.

Ontdek de protocollen en nog veel meer nuttige informatie op de site heropstarthoreca.be!

Check heropstart horeca

Download de heropstartgids van Horeca Vlaanderen

Richtlijnen horeca

De belangrijkste vuistregels luiden als volgt:
 

  • Maximaal 4 personen aan één tafel (of mensen van hetzelfde huishouden)
  • Minstens 1,5 meter tussen de tafelgezelschappen
  • Enkel zitplaatsen aan tafel
  • Mondmasker verplicht voor personeel en klanten in zoverre aan tafel zitten
  • Bediening aan de bar is niet toegestaan
  • De klant mag de binnenruimte occasioneel en kort betreden voor de sanitaire voorzieningen, het terras te betreden of te betalen.
  • De openingsuren zijn beperkt van 08u00 tot 22u00
  • Geen verplichte reservatie
  • Gebruik zo veel mogelijk wegwerpbare spullen gebruiken (uitbaters wordt afgeraden om een menu- of drankenkaart op de tafels te leggen, géén boterpotjes, zout- en pepervaatjes).
  • Dansen is verboden en dus mag de muziek niet luider staan dan 80 decibel.

FAQ Nationaal crisiscentrum

De federale bepalingen met betrekking tot economie vindt u via onderstaande link. 

FAQ Nationaal crisiscentrum