Oproep LOOF - Tijdelijke ruimte voor creatieve ondernemers

Gepubliceerd op Donderdag 17 september 2020
17 september 202030 oktober 2020

De voormalige ziekenhuissite AZ Groeninge in Kortrijk wordt door projectontwikkelaar Compagnie Het Zoute in overleg met de stad getransformeerd tot LOOF. LOOF is een gemengd project waar Kortrijkzanen zullen kunnen ontspannen, wonen en werken. In aanloop naar de definitieve herontwikkeling van de site zoeken we ondernemende mensen die hun creatieve ideeën willen loslaten op het patrimonium en het park. Ben jij de persoon die we zoeken?

 

LOOF to meet

Neem de oproep door, verras ons met jouw projectvoorstel, ontwikkel je eigen platform of maak deel uit van een collectief en speel zo een rol in de positieve dynamiek die dit project voor de ruimere omgeving wil creëren. Voel je het kriebelen? Stel je kandidaat. Dit kan t.e.m. 30/10/2020.

Stel je kandidaat

Ontdek de ruimtes

Verborgen achter de gevels van het oude ziekenhuisgebouw van AZ Groeninge schuilt een groene oase. In de tweede helft van de 19de eeuw bouwde de familie Vercruysse een empire landhuis met daarbij aansluitend een tuin in Engelse landschapsstijl. Het landhuis werd in 1985 zonder vergunning gesloopt, maar de  Engelse landschapstuin en het koetshuis bleven bewaard.  De Engelse landschapstuin is opgenomen als beschermd monument en vastgesteld bouwkundig erfgoed. Ook het koetshuis en de Kongregatiekapel zijn beiden vastgesteld als bouwkundig erfgoed. In en rond de landschapstuin treffen we naast het vastgesteld bouwkundig erfgoed nog enkele gebouwen aan die in onze eigendom zijn: het lotus gebouw, het buurthuis, de voormalige drukkerij D’hondt, het archief en de villa in de Jozef Bertelestraat 3.

Wie zoeken we?

In aanloop naar de definitieve herontwikkeling van de site zoeken we naar ondernemende mensen die hun creatieve ideeën willen loslaten op het patrimonium en de Engelse Landschapstuin. We mikken op creatieve en ondernemende mensen en/of organisaties. 

Je kan je alleen of als groep/collectief kandidaat stellen voor het gebruik van één of meerdere ruimtes.

Naast tijdelijke bezetters zijn we ook opzoek naar een duidelijke trekker voor LOOF. We zien de trekker als de bezetter van het koetshuis of de Kongregatiekapel. Wil je een tijdelijke invulling geven aan een ander gebouw, maar wil je toch de rol als trekker opnemen? Of wens je enkel de rol van trekker op te nemen maar geen tijdelijke invulling te geven? Laat dat dan zeker weten. 

Selectieprocedure

De selectieprocedure verloopt in 2 fases: een kandidatuurstelling en een selectiefase. Hieronder kan je de voorbereidende fasen raadplegen. Het tijdelijke project gaat van start vanaf april 2021 tot april 2022.

https://loof.be/tijdelijke-invulling/