Nieuwe kandidaten gezocht voor de Groeningeprijs 2022

Gepubliceerd op Maandag 13 september 2021
Groeningeprijs 2018 - Jo Vandenbulcke en Johan Vercruysse - Drukkerij Puntgaaf

De uitbaters van het kattencafé B’Aristokat, eethuis De mosselpot en schoenenspeciaalzaak Iedereen loopt genieten vast nog na van hun Guldensporenviering en het daarbij gepresenteerd filmpje naar aanleiding van de Groeningeprijs 2021. Als genomineerden en, wat Thomas De Vriendt van Iedereen loopt betreft, finaal winnaar van die zesde Groeningeprijs werden ze op 10 juli netjes in de kijker gezet op de Groeningekouter.

Minister-president Jan Jambon kreeg de eer om de trofee, een met symboliek geladen kunstwerkje van Arne Vanneste, te overhandigen aan de winnaar.

Met dit initiatief van het Kortrijks Guldensporencomité is de Groeningeprijs inmiddels aan een zevende editie toe. Begon je in de periode van 1 juli 2021 tot half juni 2022 in Kortrijk met een nieuwe zaak en had je daarbij oog voor een pakkende en originele Nederlandstalige benaming als pakweg Het Lokfluitje, De Maakkamer of – jawel – Iedereen loopt, ding dan mee naar de prijs. Dit kan door een gemotiveerde kandidatuur te mailen naar guldensporencomite@gmail.com of via een schrijven naar voorzitter Jorgen Deman, Zwevegemstraat 52, 8553 Otegem.

Ook omwonenden en passanten bij wie een leuke of spitsvondige benaming in het oog springt, kunnen een kandidaat voordragen. Het comité verwacht de kandidaturen uiterlijk voor 15 juni 2022. Zoals in het verleden buigt een deskundige jury zich dan over de kandidaten en duidt drie genomineerden aan die worden uitgenodigd naar de Guldensporenviering van 10 juli 2022. Daar zal dan de winnaar en opvolger van Iedereen loopt bekend gemaakt worden.