Komende zondag kunnen handelaars in Kortrijk centrum de deuren veilig openen

Gepubliceerd op Donderdag 14 mei 2020
17 mei 2020
shop

Door het betere weer zal het dit weekend ongetwijfeld bij veel mensen kriebelen om opnieuw een bezoekje te brengen aan hun favoriete winkelier(s). Daarom zal het winkelwandelgebied ook op zondag voorzien zijn van alle veiligheidsmaatregelen (onthaalpoorten, stewards, camerabeelden,...)

Dit weekend is het eerste weekend dat de winkels terug open zijn sinds lang. Het zal ook mooi weer zijn. Er zullen dus zeker kooplustigen zijn die hun lokale handelaars nog eens een bezoekje willen brengen na het lange gemis door de verplichte sluiting van de winkels. Stad Kortrijk heeft alles in het werk gesteld om de opening van het winkelwandelgebied zo veilig mogelijk te laten verlopen. Er zijn dan ook nog geen problemen vastgesteld en alles verloopt vlot en veilig.

Hoewel het geen officiële koopzondag is, krijgen handelaars de keuze op hun zaak komende zondag te openen. Het stadsbestuur blijft ook op zondag alle veiligheidsmaatregelen voorzien. Zo posteren de stewards aan alle toegangspoorten van het winkelwandelgebied. Net als op alle andere dagen wordt alles in het werk gesteld wordt om het winkelen in het winkelwandelgebied veilig en vlot te laten verlopen.