Gratis infosessies over het starten met zaak voor 50+

Gepubliceerd op Dinsdag 14 september 2021
Start 50+ Logo

Ben je 50+ en kriebelt het om zelfstandige te worden? Je bent niet alleen! Alsmaar meer mensen kiezen om op oudere leeftijd een eigen zaak te beginnen.

Maar bij het opstarten van een zaak is een grondige voorbereiding en goede informatie essentieel!

Daarom organiseert Integraal VZW (Liantis Ondernemen50+) op 4 locaties in Vlaanderen (Brugge, Gentbrugge, Herentals, Sint-Niklaas) een 3-delige namiddagreeks, waar je de kans krijgt praktische kennis op te doen over de belangrijkste zaken die bij de opstart van een zelfstandig beroep om de hoek komen kijken. De sessies gaan eind november/begin december 2021 van start.

De sessies in Brugge (Liantis gebouw) gaan telkens door van 13u30 - 16u00 op:

  • Dinsdag 7 december 2021
  • Donderdag 9 december 2021
  • Dinsdag 14 december 2021

Deelnemen is kosteloos. Inschrijven vooraf wel verplicht.

Droom je als vijftigplusser van een nieuwe zelfstandigencarrière? 

Inschrijven

Meer informatie over het programma en inschrijven: www.ondernemern50plus.com  (aanbod “Start 50+”)

Programma 3-delige inforeeks “Starten met een eigen zaak na je 50ste!

Sessie 1:  Hoe start ik op als zelfstandige? Ondersteuning, subsidies, premies en kredietmogelijkheden?

Hoe een optimale opstart als 50+ organiseren?: van startmodaliteiten en -formali­teiten en juridische vormen tot  boekhoudkundige verplichtingen.

Een startende ondernemer kan beroep doen op verschillende (financiële) steunmaatregelen, deskundig advies, transitiepremies, subsidies tot zelfs individuele begeleiding. Tijdens het 2de deel van deze infosessie ontdekken 50+ kandidaat-ondernemers het ruime pallet van ondersteuning voor startende ondernemers. (Gastsprekers: UNIZO Startersdienst en VLAIO).

Sessie 2: Optimalisatie van uw sociale zekerheid en bescherming bij starten na 50.         

Welk zijn de gevolgen van een overgang naar een zelfstandige activiteit voor je sociale rechten, je sociaal statuut én latere sociale bescherming  zoals bijdragen hoofd- & bijberoep, de gevolgen voor uw pensioen, toegelaten activiteit, ziekteverzekering, aanvullende pensioenmogelijkheden, ,... (Gastspreker: Kenniscentrum Liantis).

Sessie 3: Op ondernemen staat geen leeftijd! Ondernemerscompetenties.

Inzicht in de eigen ondernemerscompetenties en het persoonlijk ontwikkelingsproces als beginnende 50+ zelfstandige ondernemer vormen het onderwerp van deze laatste sessie. Tijdens deze sessie krijg je de gelegenheid om kennis te maken met verschillende startersideeën en goede praktijkvoorbeelden.

Daarnaast komt ook de ondersteuning van VDAB voor startende ondernemers aan bod alsook de mogelijkheid tot een eventuele overname van een (bestaande) zaak. (Gastsprekers: Liantis talent services, VDAB en Overnamemarkt.be).

Ontdek het programma