Geef je netwerk een boost op de Bedrijvencontactdagen

Gepubliceerd op Donderdag 07 april 2022
27 april 202228 april 2022
Bedrijvencontactdagen

Na twee jaar afwezigheid zijn de Bedrijvencontactdagen eindelijk terug! Maar liefst 600 bedrijven in de regio tekenen present op deze hoogmis voor ondernemers op 27 en 28 april in Kortrijk Xpo. Je krijgt de kans om contacten te leggen met andere lokale ondernemers en jouw netwerk te versterken. 

Start@K & Stad Kortrijk

Naast de talrijke lokale bedrijven en ondernemers, is ook Stad Kortrijk vertegenwoordigd op de Bedrijvencontactdagen. Samen met co-creatiehub Hangar K licht de stad er het project Start@K toe. Start@K ondersteunt student-ondernemers en starters met aangepaste begeleiding, inspiratiesessies en tips van experts. Live vanop de stand wordt de podcast 'Ket Ghet' uitgezonden. Die gaat dieper in op problemen waarmee elke starter of jonge ondernemer worstelt. Ontdek het programma van 'Ket Ghet'

Je kan de Bedrijvencontactdagen gratis bezoeken, maar registeren is verplicht. Onze stand kan je terugvinden op standplaats 2144

Registreer jouw bezoek aan de BCD

Investeren in Kortrijk

Daarnaast wil de stad tijdens de Bedrijvencontactdagen al haar troeven op tafel leggen om ondernemers warm te maken om te investeren in de stad. Dat gebeurt door middel van geanimeerde panelgesprekken met bekende ondernemers en specialisten. Achteraf wissel je ideeën uit aan de stand van Stad Kortrijk. Ben jij een (startende) ondernemer en wil je de Kortrijkse trein niet missen? Kom dan zeker eens langs op 27 of 28 april. 

Programma
 

  • Woensdag 27 april 17u00 - 18u00 - Panelgesprek 'Kortrijk als creatieve stad' (met o.a. Oole Ryckoort van Festor, Steve Rousseau van House of Talents en Burgemeester van Kortijk Ruth Vandenberghe)
  • Donderdag 28 april:
    • 17u00 - 17u20 - Infosessie Stadsvernieuwing Hoog Kortrijk & Noord-Zuid as door Wout Maddens (Schepen van stadsvernieuwing) 
    • 17u30 - 18u00 - Panelgesprek 'Retail in Kortrijk' met verschillende retailondernemers uit Kortrijk ( Geert Coolman van Lab9, Ubbe Descamps van Brooklyn en Nico Baertsoen van Cool Electro Cycles) en Wouter Allijns, schepen van Economie, Sport, ICT en Energie.

Zaken doen met de stad

Eén van de meest geanticipeerde infosessies tijdens de Bedrijvencontactdagen is 'Zakendoen met de stad' op woensdag 27 april om 15u00, in samenwerking met UNIZO en VOKA. Ondernemers komen er alles te weten over aanbestedingen en overheidsopdrachten. De sessie is volledig gratis.

Programma

  • 15.00 uur: Algemene toelichting door Matthias Castelein rond de procedures die je moet volgen. Ook de nieuwe regels in de wet op de overheidsopdrachten komen aan bod.
  • 15.30 uur: Speeddate met aankoopverantwoordelijken

Je kan de presentatie van de afgelopen infosessie via onderstaande button raadplegen. 

Presentatie Doe Zaken met de Stad - BCD2022

Bedrijvencontactdagen sessie 'Zakendoen met de stad'