Doe mee aan #KortrijkKorting tijdens laatste weekend van juni

Gepubliceerd op Woensdag 17 juni 2020
26 juni 202028 juni 2020
Kortrijk Kortrijk

Het weekend van 26 juni tot en met 28 juni vindt #KortrijkKorting plaats in het Kortrijkse stadscentrum. Dit nieuw koopweekend wordt samen met jullie, de handelaars van het winkelwandelgebied, op poten gezet. We moedigen handelaars aan om korting te geven, terwijl de stad voor animatie zorgt,die op ludieke wijze de shoppers op de regels wijst.

De heropstart van de winkels ligt nu al even achter ons en we pasten onze winkels aan aan de nieuwe normen. Sinds 11 mei en de heropening verloopt in Kortrijk alles zoals het hoort. We startten met strenge maatregelen die gaandeweg werden versoepeld. Dit heeft ervoor gezorgd dat we met volle vertrouwen #KortrijkKorting op poten kunnen zetten. #KortrijkKorting is de eerste campagne die wordt opgezet in onze stad sinds de uitbraak van het virus die expliciet mikt op het aantrekken van shoppers naar onze stad.

Social media campagne #KortrijkKorting

Er wordt een uitgebreide social mediacampagne opgezet met #KortrijkKorting. We roepen de handelaars op om de campagne ook massaal te gaan delen via hun eigen kanalen, alsook de hashtag te gebruiken. Daarnaast zal geadverteerd worden op de voorpagina van De Zondag komend weekend. Verder zetten we in op coronaproof animatie die de mensen op een leuke en grappige manier wijzen op de social distancing-regels, die we nog steeds in acht dienen te nemen. 

Ook keren we voor #KortrijkKorting even terug naar de werkwijze die we hanteerden tijdens de heropstart.” Er zal worden ingezet op stewards en politie die patrouilleren en de drukte in het winkelwandelgebied zal te allen tijde gemonitord worden door het uitgebreide cameranetwerk.

Oproep aan handelaars om kortingen te lanceren

#KortrijkKorting is mede in gang gezet door handelaars, die aangaven goesting te hebben om vlak voor de zomer wat extra volk te lokken en de mensen de kans te bieden echte koopjes te doen nu de solden een maand worden uitgesteld.  We lanceren een warme oproep aan alle handelaars in het winkelwandelgebied om deel te nemen en extra korting te voorzien. Op die manier maken we er samen een geslaagd shopweekend van!