De Voedselbanken trekken aan de alarmbel!

Gepubliceerd op Donderdag 19 mei 2022
Voedselbanken

De Voedselbanken moeten de laatste weken vaststellen dat hun bevoorrading in het gedrang komt.

In Kuurne, waar de centrale opslagplaats voor West-Vlaanderen gelegen is, kijken de vrijwilligers met lede ogen toe hoe de rekken er stilaan  leeg komen bij te staan.

Energiecrisis en oorlog in Oekraïne

De verklaring hiervoor? De energiecrisis en de oorlog in Oekraïne dwingen de producenten uit de voedingssector tot maximale efficiëntie van het productieproces, zodat er minder productie overschotten zijn.

Het zijn net die overschotten die traditioneel door een aantal trouwe leveranciers geschonken worden aan de Voedselbank . De daling van hun leveringen dreigen nu de bevoorrading van de Voedselbanken in het gedrang te brengen.

De vrij plotse schaarste komt op een bijzonder slecht moment : precies die zelfde energiecrisis en de oorlog zorgen ervoor dat steeds meer mensen zich genoodzaakt zien aan te schuiven bij de voedselbedeling.

Dringende oproep naar bedrijven actief in voedingssector

De West-Vlaamse Voedselbank doet dan ook een dringende oproep naar alle bedrijven actief in voedingssector, zij het als producent of als distributeur, om de overschotten die zij hebben  te doneren. De Voedselbank komt deze zelf ophalen bij het bedrijf met eigen koelwagens.

Bovendien kan het bedrijf dat doneert de BTW recupereren.

Door te schenken vermijden de bedrijven die meewerken met de Voedselbank bovendien vernietigingskosten en zorgen zij dus voor een duurzame bestemming van hun overschotten !

Contact

Voor alle verdere info kan contact genomen worden met info@foodbankswvl.be of 056 72 88 74.

Contacteer de Voedselbank

 

www.foodbankswvl.be