Basisopleidingen Het Internet. Ook uw zaak.

Gepubliceerd op Dinsdag 14 juli 2020

De campagne ‘Het internet. Ook uw zaak.’ stimuleert alle handelaars om werk te maken van hun online activiteiten. Wie nog mee wil zijn als handelaar in de toekomst, mag vandaag de boot niet missen. Werk maken van online aanwezigheid is niet langer een vrijblijvende aanbeveling, maar een noodzaak om concurrentieel te blijven. 

Binnen deze campagne organiseren we dit najaar, met de financiële ondersteuning van het Agentschap Innoveren & Ondernemen, vijf opleidingssessie voor ondernemers.

De opleidingen vinden steeds plaats in het Ondernemerscentrum Kortrijk, lokaal 1.5. We starten om 20u, onthaal is voorzien vanaf 19u45. We voorzien onderstaande sessies, telkens op een donderdagavond. Deze sessies bieden we gratis aan voor handelaars. Inschrijven is noodzakelijk.

 

  • donderdag 8 oktober 2020: Hoe maak ik mijn zaak beter vindbaar op het internet?
  • donderdag 15 oktober 2020: Starten met Facebook
  • donderdag 22 oktober 2020: Starten met Instagram
  • donderdag 29 oktober 2020: Adverteren via sociale media
  • donderdag 5 november 2019: Starten met MailChimp
Online Marketing

Donderdag 8 oktober 2020: Hoe maak ik mijn zaak beter vindbaar op het internet

Je hebt een eigen zaak, én je hebt een website? Top, dat is al een goeie start. Maar is je website wel vlot vindbaar? Komen ze bij je terecht als ze zoeken naar de naam van je zaak? Normaal wel. Maar vinden potentiële klanten je ook wanneer ze op zoek zijn naar jouw producten en diensten?

In deze sessie zoeken we het samen uit. We bekijken samen onze Google Analytics statistieken, en je krijgt heel wat tips over hoe je je website beter laten scoren in de zoekmachines, en er wordt uitgelegd hoe Google advertenties werken en wat ze voor jou kunnen betekenen.

Breng dus zeker je laptop mee om in deze zeer praktische sessie aan de slag te kunnen, en zorg dat er Google Analytics op je website staat (dat zal je misschien aan je webbouwer moeten vragen) én dat je kan inloggen in je Google Analytics account.

Benodigd materiaal: eigen laptop, eigen website met Google Analytics en toegang tot jouw Google Analytics account

Inschrijven

Facebook

Donderdag 15 oktober 2020: Meer halen uit je Facebookpagina

Jouw Facebook pagina ligt er maar stilletjes en verlaten bij? Je post wel, maar er is nauwelijks animo, of er is wel animo, maar het rendeert niet? In deze sessie overlopen we de belangrijkste functionaliteiten van je Facebook pagina én krijg je héél wat tips & tricks mee die je meteen kan toepassen.
Breng dus zeker je laptop mee, en zorg dat je ingelogd bent als beheerder op je Facebook pagina (die je dus wel al hebt).

Benodigd materiaal: eigen laptop, Facebook bedrijfspagina en toegang tot deze pagina

Inschrijven

Instagram

Donderdag 22 oktober 2020: Starten met Instagram

Instagram groeit nog steeds razendsnel. In deze sessie ontdek je wat Instagram voor jouw zaak kan betekenen en hoe je een groter publiek kan bereiken.
Instagram beheer je op je smartphone, breng deze dus zeker mee want we gaan samen aan de slag.

Benodigd materiaal: smartphone

Inschrijven

Social Network applications

Donderdag 29 oktober 2020: Adverteren via sociale media

Bericht boosten? Neen dat gaan we niet meer doen! In deze sessie krijg je te zien hoe je een heel gericht doelpubliek kan maken voor je Facebook (én Instagram) advertenties. En met een beperkt budget dus véél meer resultaten kan halen.
Breng gerust je laptop mee, dan kan je zelf ook meevolgen en meteen je eigen doelgroep maken.

Benodigd materiaal: eigen laptop, Facebook bedrijfspagina en toegang tot deze pagina

Inschrijven

MailChimp

Donderdag 5 november 2020: Starten met MailChimp

Mailchimp is één van de vele toepassingen om nieuwsbrieven en mailings te sturen naar je contacten. Maar wel één met heel wat verborgen functionaliteiten, zelfs in de gratis versie! In deze praktische sessie leer je hoe je je met Mailchimp contacten beheert, je mailings en opvolg mailings klaarzet naar je contacten of een segment ervan, en de resultaten van je mailings kan interpreteren.
Breng zeker je laptop mee voor deze praktische sessie, en zorg dat je jezelf al geregistreerd bij Mailchimp.

Benodigd materiaal: eigen laptop, MailChimp account en toegang tot deze account

Inschrijven