DESIGN IN SHOPS

Kortrijkse handelaars of horeca gezocht voor DESIGN IN SHOPS

Regio Kortrijk is sinds eind 2017 trotse member van het UNESCO Creative Cities Network op gebied van Design. Om verder kleur te geven aan Kortrijk als stad van innovatie en creative design, lanceert Designregio Kortrijk & Stad Kortrijk, het project DESIGN IN SHOPS. Hierbij willen we handelaars aanmoedigen om samen te werken met een designer, om bijvoorbeeld, hun etalage in te richten, hun handelspand te herschikken, de zichtbaarheid van hun winkel te verbeteren of creatieve ingrepen te integreren…

Design In The Candy Room Melbourne Australia

Stel je kandidaat voor DESIGN IN SHOPS

Er worden 40 Kortrijkse handelaars of horecazaken financieel ondersteund en aangemoedigd om beroep te doen op een designer.

Handelaars die zich kandidaat stellen, kunnen geselecteerd worden door een jury op basis van kwalitatieve en objectieve criteria. Eens geselecteerd wordt de handelaar voorgesteld aan 3 internationale ontwerpers.

Daaruit kunt u zelf kiezen met wie u wil werken en kan er, niet onbelangrijk, een financiële ondersteuning van € 5.000 worden bekomen.

Schrijf je in voor DESIGN IN SHOPS

Overzicht van de realisaties

Deelname is in principe gratis, het betreft hier minimissteun. 
Het principe van de de minimis dient dan ook gerespecteerd te worden (gratis voor personen die de 200.000,00 EUR drempel overheidssteun in huidig en voorgaande 2 boekjaren nog niet overschreden hebben).

DESIGN IN is een grensoverschrijdend INTERREG V project en heeft als doelstelling het versterken en stimuleren van de ontwikkeling van handelszaken in de stads- en gemeentecentra in de regio, door gebruik te maken van designmethodieken, in een grensoverschrijdende werking in 4 regio’s: Kortrijk, Bergen, Doornik en Rijsel. Met steun van het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling.

ton sur ton
Design In logos partners en ondersteuning

Commerce Design

Oproep handelaars / horeca voor Commerce Design Award
“Commerce Design” is een award-programma dat zicht richt tot handelaars/horeca die de afgelopen jaren hebben geïnvesteerd in de architectuur en het commercieel ontwerp van hun zaak, én zo de stad en deelgemeenten levendiger, unieker en aantrekkelijker maakten voor zowel bewoners als bezoekers.