Coronacrisis - info ondernemers

Hieronder vind je een lijst van de meest gestelde vragen door ondernemers over de Coronacrisis en verwijzingen naar de meest gestelde vragen bij het Nationaal Crisiscentrum.


Beslissingen Nationale veiligheidsraad 23 juni :

Vanaf 25 juli:

Mondmaskers

Mondmaskers zijn verplicht op markten, rommelmarkten en kermissen. Ook in winkelstraten en drukbezochte gebieden en openbare gebouwen zijn mondmaskers verplicht. 

Nachtwinkels

Het sluitingsuur voor nachtwinkels wordt vervroegd naar 22 uur. 

Horeca

Ook in horecazaken is een mondmasker voor iedereen verplicht, behalve wanneer klanten aan tafel zitten.  Daarnaast wordt registratie van klantengegevens (zoals e-mail en telefoonnummer) verplicht, om evt. na te gaan welke contacten er geweest zijn bij een besmetting. De gegevens worden na 14 dagen vernietigd en niet voor andere doeleinden gebruikt. Horeca ondernemers krijgen tegen zaterdag een standaardformulier aangereikt door het crisiscentrum. 

 


Onderneem jij een specifieke actie tijdens deze moeilijke periode? Of zit je met een vraag waar je geen antwoord op vindt in de FAQ's hieronder? Laat het ons weten via onderstaand formulier. De acties lijsten we op op deze pagina. Op zoek naar welke handelszaken open blijven? Die vind je hier.

Handelszaken met acties

Registreer bij voorkeur ook bij het overkoepelend platform  'Koop in je Buurt' van VLAIO, speciaal voor lokale handelaars en horeca.

Koop in je buurt

Ook acties die ondernemers organiseren om andere ondernemers te ondersteunen, kan je doorgeven. Deze publiceren we hier.

Acties door ondernemers voor ondernemers

 

Stel je vraag en/of geef je actie door

Sectoren
Kapsalons, nagelstudio's, ...
Zit je nog met vragen over de coronacrisis en uw zaak?
Onderneem je specifieke acties tijdens deze periode?
Plan je als restaurant take-away? Start je als handelaar met meveringen aan huis? Verplaats je jouw sluitingsdag naar het weekend zodat je in de week een dag langer kan open zijn?

FAQ

Hieronder een overzicht van steunmaatregelen en richtlijnen voor:

  • Handelszaken en winkels
  • Horeca
  • Diensten
  • Vrije beroepen en aan medisch verwante beroepen