Corona - tips & tools voor jouw horecazaak

Richtlijnen horeca

De beslissingen van het overlegcomité die ingaan vanaf 9 juni 2021, kan u hier raadplegen. 

Beschermingsmiddelen en tools van lokale leveranciers

We bundelen alle inzendingen van leveranciers die horecazaken kunnen helpen bij het organiseren van een veilige heropstart. Je zal er ook enkele digitale platformen terugvinden waarop jouw klanten zich kunnen (laten) registreren. 

In het overzicht vind je ook leveranciers CEBEO / Renson en Rexel, die CE gemarkeerde luchtkwaliteitsmeters (CO2 meter) aanbieden, al dan niet met een mooie korting. Vanaf 9 juni 2021 is deze verplicht binnenin alle horecazaken.  

Deze dient op een voor de bezoeker duidelijk zichtbare plaats geïnstalleerd te worden. De luchtkwaliteitsrichtnorm is 900 ppm CO2. Tussen 900 ppm en 1200 ppm dient de uitbater te beschikken over een actieplan om compenserende luchtkwaliteits- of luchtzuiveringsmaatregelen te verzekeren. Boven 1200 ppm dient de inrichting onmiddellijk gesloten te worden.

Mogelijke leveranciers die hun aanbod beschermingsmiddelen graag willen aanbieden aan de horeca, kunnen onderaan registeren. 

Zoek beschermingsmiddelen in jouw buurt - UNIZO

UNIZO werkte reeds een pagina uit waar je lokale leveranciers kan terugvinden die voorzien in corona-beschermingsmiddelen.

Raadpleeg de lijst van leveranciers van UNIZO

Tip: ben je ondernemer die ook beschermingsmiddelen voorziet? Neem dan contact op met UNIZO om in de lijst opgenomen te worden (enkel voor UNIZO leden). 
 

Veilig aan de slag - VOKA

VOKA brengt het aanbod beschermingsmiddelen samen op één handige zoekpagina. Je kan er leveranciers van o.a. mondmaskers, handgels, handenvrije tools, (plexi) scheidingswanden en afschermingen, face shields... terugvinden.

Raadpleeg de lijst van leveranciers van VOKA

Leden van VOKA kunnen mogelijke leveranciers zich ook laten registeren op deze pagina door contact op te nemen met info@veiligaandeslag.be . 

 

Optiseats berekent automatisch veilige zitafstand 

Het is vaak moeilijk om zelf in te schatten hoe je een zaal het best correct opstelt voor een bepaald aantal gasten, rekening houdend met de anderhalvemetermaatregel. Daarom ontwikkelde Flanders Make een gratis, eenvoudige website die voor je berekent hoe je je stoelen en eventuele tafels best schikt om eender welke binnen- of buitenruimte optimaal te benutten. Je hoeft enkel in te vullen hoeveel gasten je wenst te ontvangen, hoeveel mensen eventueel per “bubbel” samen kunnen zitten en hoe je ruimte en meubilair er uit ziet.

Optiseats

Affiches Stad Kortrijk

De stad stelt een affiche ter beschikking in A3 formaat om op te hangen in jouw horecazaak. Je kan er het max. aantal klanten aangeven, net als een instructie die van belang is voor jouw specifieke zaak. 

Mondmasker affiche A3

Max. aantal klanten affiche

Registeren als leverancier beschermingsmiddelen voor horeca