Oproep handelaars / horeca voor Commerce Design Award

Gepubliceerd op Dinsdag 31 maart 2020

“Commerce Design” is een award-programma dat werd ontwikkeld in Montréal, een van de partnersteden van de stad Kortrijk in het UNESCO-netwerk. Tien andere steden wereldwijd deden het ons al voor, nu is Kortrijk aan de beurt.

De wedstrijd richt zich tot handelaars de afgelopen jaren hebben geïnvesteerd in de architectuur en het commercieel ontwerp van hun zaak, én zo de stad en deelgemeenten levendiger, unieker en aantrekkelijker maakten voor zowel bewoners als bezoekers.  

Die inspanningen willen we vandaag belonen en onze groot-Kortrijkse creatieve en innovatieve handelszaken én ontwerpers in de kijker plaatsen. Met Commerce Design Kortrijk willen we aantonen dat designgerichte of commerciële aanpassingen aan handelszaken niet alleen een positieve invloed hebben op de zaak zelf, maar ook op de hele buurt en zelfs stad en streek. Het gaat om een samenwerking tussen Designregio Kortrijk en Stad Kortrijk.

commercedesign

Jury Grand Prize

Op 16 en 17 juni 2020 kiest een jury van architecten, interieurvormgevers, grafische ontwerpers, ‘experts’ in urban design en retail 20 genomineerden uit de inzendingen..                                           

Wie die winnaars zijn, hoor je op 10 september 2020 tijdens een persmoment en de prijsuitreiking van de Jury grand Prizes in Broelkaai 6 in Kortrijk.

Behoor jij tot de 20 genomineerden? Dan maak je de daaropvolgende maand deel uit van het wedstrijdparcours van Commerce Design, een publiek stadsparcours langsheen de genomineerde zaken. Als genomineerde word je “Commerce Design ambassadeur’ van je zaak en krijg je promo- en communicatiemateriaal om het grote publiek te overtuigen en om mee te dingen naar de People’s Choice Award.

De uitslag van die publieke stemming volgt in oktober op de Biënnale INTERIEUR op 29 oktober 2020.

Deelname Commerce Design Award

Tijdens het traject wordt ingezet op promotie en communicatie. Dit gebeurt bijvoorbeeld via de 2 persmomenten, artikels in het Stadsmagazine van Kortrijk, vitrinestickers die worden gegeven aan de genomineerden, sociale media, de opmaak van een brochure en affiche die in grote oplagen verspreid worden, een trofee… Zo schenken we jou, jouw zaak én de ontwerpers de nodige extra visibiliteit.

 Heb jij? 

  • een winkel, horecazaak, reisagentschap, wasserij,…of ben je aanbieder van diensten,..?
  • geloof in de kracht van design en innovatie voor de aantrekkelijkheid en levendigheid van je buurt of stad?
  • de afgelopen jaren zelf geïnvesteerd in de architectuur of het commercieel ontwerp van je zaak?
  • kennis van iemand die daarmee bezig is geweest?

Inschrijven?

Schrijf je dan nu in voor de Commerce Design Award Kortrijk. Of deel het nieuws met mogelijke geïnteresseerden. Inschrijven kan tot 3 juni 2020.

 Inschrijven

Noteer alvast ook 4 mei 2020 om 17u in je agenda. Dan houden we een online infosessie over Commerce Design Kortrijk en worden al jullie vragen beantwoord. Vergeet je hieronder niet in te schrijven . Van harte welkom!

Inschrijven voor de online infosessie

Kortrijk Unesco Design Region

Regio Kortrijk behoort sedert het najaar van 2017 tot een wereldwijd netwerk van 246 steden die creativiteit gebruiken als hefboom voor duurzame ontwikkeling van hun stad en regio: het UNESCO Creative Cities Network.

Het is de ambitie om de hele regio in dit inspirerende verhaal te betrekken, er samen voor te gaan, én iedereen aan te moedigen om deel uit te maken van dit creatieve netwerk.