Studio Ko

Historisch pand wordt creatieve werkplek voor Kortrijkse ondernemers

Kortrijk is binnenkort een coworkingspace rijker. Anja Vangaver en Rik Moons starten in de gerenoveerde opslagplaats van de historische jeneverstokerij van St-Pol een gedeelde werkplek voor creatieve ondernemers. Studio Ko opent de deuren op 1 maart, maar geïnteresseerden kunnen nu al een rondleiding aanvragen en een plek vastleggen. 

Hoewel de aanhoudende pandemie het land verlamt, lijkt er geen rem te staan op de inventiviteit van de Kortrijkzanen. Werken vanop afstand wordt het nieuwe normaal, en met Studio Ko is Kortrijk daar helemaal klaar voor. 

Creatief in plaats van corporate
“Ik werkte al een tijdje van thuis uit en zocht een gedeelde kantoorruimte. Maar ik bleef overal op mijn honger zitten”, vertelt co-founder Anja Vangaver. “Ik was niet op zoek naar het zoveelste voorspelbare kantoorgebouw, maar naar een inspirerende werkplek waar creatieve kruisbestuivingen konden ontstaan. Dus hebben Rik en ik de werkplek van onze dromen gecreëerd: huiselijk, inspirerend en met een echte community.”

Een nieuw leven voor St-Pol
De coworking is gevestigd in de Deerlijksestraat, in de voormalige opslagplaats van jeneverstokerij Sint-Pol. Het historische pand is intussen voorzien van alle moderne faciliteiten. De karaktervolle bakstenen muren en de industriële look zijn behouden. Behalve de werkruimte met vaste en vrije plekken vind je er een salon, een vergaderzaal, een open hal voor recepties, een keuken en een buitenterras. De binnenkoer doet dienst als gratis parking.

Een mentor binnen handbereik
Een originele bonus is de aanwezigheid van een business coach. Co-founder Rik Moons geeft in het dagelijkse leven sales- en leiderschapstrainingen aan topmanagers van bedrijven als Mercedes-Benz, Gamma en DGP Media (bekend van Medialaan en de Persgroep). Bij Studio Ko is hij de ervaren mentor bij wie leden mogen aankloppen voor advies. “Kleinere ondernemers hebben ook recht op consultancy”, vindt Rik. “Ik kijk ernaar uit om hier mooie projecten te zien ontstaan.”

Inschrijvingen zijn gestart, opening op 1 maart
Qua formule hebben ondernemers de keuze tussen een vaste plek of een flexibel abonnement. Een badgesysteem leidt alles in goede banen. Studio Ko opent de deuren op 1 maart, maar de inschrijvingen zijn al begonnen. Een rondleiding of informatie aanvragen doe je via de website 
https://www.studio-ko.be/

 

Contactgegevens:
Neem gerust contact met ons op voor meer achtergrondinformatie.

Studio Ko
Deerlijksestraat 57
8500 Kortrijk

https://www.studio-ko.be/.

Anja Vangaver - 0476 522 659
anja@studio-ko.be

Rik Moons - 0475 61 37 05
rik.moons@moonsmanagement.be