Nieuws

 • 05/02/2018

  De wijkteams van OCMW Kortrijk hebben er een nieuwe troef bij: evenementenwagen Voiture. Dat is een oude paardentrailer die werd omgebouwd tot een opvallende, multifunctionele bus. Voiture zal worden ingezet tijdens evenementen en buurtfeesten.

  0 reacties
 • 18/01/2018

  Niet minder dan 13 partners, waaronder Horeca Vorming Vlaanderen, de VDAB en Mentor vzw, slaan de handen in elkaar voor het opleidingsproject VORK. Door die unieke samenwerking wordt het vanaf april 2018 mogelijk om in het nieuwe Volksrestaurant VORK jaarlijks 76 mensen op te leiden die aan de slag kunnen in de horeca in stad Kortrijk en omstreken. Dit is meer dan het dubbele van het huidig aantal opleidingen.' 

   

  0 reacties
 • 18/12/2017

  VORK, het nieuwe volksrestaurant in Kortrijk dat in april van volgend jaar de deuren opent, is door Vlaanderen geselecteerd als stedelijk project ter bestrijding van armoede. De Vlaamse regering beloont Kortrijk met een subsidie van 725.000 euro. Kortrijk is daarmee één van de vijf centrumsteden in Vlaanderen die samen in totaal 2.900.000 euro subsidie ontvangen uit de projectoproep ‘Investeringen in sociale infrastructuur’.

   

  0 reacties
 • 01/12/2017

  Op zoek naar een leuk eindejaarsgeschenk voor vrienden of familie? Dan is de nieuwe cadeaubon van de wijkteams van het OCMW Kortrijk een origineel en verrassend idee. De bon is verkrijgbaar in alle wijkcentra van Kortrijk en kan gebruikt worden voor zowel cursussen, workshops als voor diensten zoals pedicure, kapper of een middagmaal.

   

  0 reacties
 • 23/11/2017

  Begin december opent het OCMW van Kortrijk een nieuwe crisisopvang in de Brugsestraat 34. De opvang omvat 9 gemeubelde kamers voor in totaal 10 personen die tijdelijk een onderkomen nodig hebben. Met het project is een investering van 600.000 euro gemoeid. De Leerwerkplaats van het OCMW en De Poort voerde de volledige renovatie uit in eigen beheer. 

   

  0 reacties
 • 13/11/2017

  De afgelopen twee maanden is het aantal bezoekers van de nachtopvang in Kortrijk opnieuw toegenomen. Daarom bekijken OCMW en CAW of het aantal bedden bij de nachtopvang nog kan worden uitgebreid.

  0 reacties
 • 05/10/2017

  Er was al een grote K in Kortrijk, nu is er vlakbij ook De Kleine K in Kortrijk, een plek waar kinderen de baas zijn. Het Baggaertshof, beschermd erfgoedmonument van OCMW Kortrijk in de Sint-Jansstraat, kreeg recent een facelift en biedt voortaan elke woensdagnamiddag plaats aan kinderen van de lagere school om zich creatief uit te leven.

  0 reacties
 • 26/09/2017

  Het OCMW lanceert een nieuwe vorm van vervoer in de binnenstad van Kortrijk. Twee fietstaxi’s staan klaar om marktbezoekers met hun boodschappen te vervoeren tussen de markt en de bushaltes aan het station. Daarmee wil het OCMW, aanvullend op de bestaande vervoersinitiatieven, een oplossing bieden voor ouderen of minder mobiele mensen die korte afstanden willen afleggen in de binnenstad.

  0 reacties
 • 14/09/2017

  Het OCMW Kortrijk onderschrijft het onderzoek van Hogeschool Vives waarbij vastgesteld wordt dat 65-plussers een groot risico lopen op ondervoeding. ‘Wij stelden hetzelfde vast bij veel senioren in onze stad en hebben daarom zwaar geïnvesteerd in sterk groeiend aanbod gezonde en evenwichtige maaltijden aan huis en in onze wijkcentra’, zegt OCMW-voorzitter Philippe De Coene.

  0 reacties
 • 14/09/2017

  Op vrijdag 15 september opent de Deelfabriek officieel de deuren in Kortrijk. De Deelfabriek op de Venning bundelt verschillende initiatieven uit de deel-, ruil- en hersteleconomie. Op dezelfde locatie wordt een volledig nieuwe ontmoetingsruimte ingericht voor de buurt, en opent de nieuwe voorschoolse kinderopvang ‘speelhoek Venning’.

   

  0 reacties