Nieuws

 • 18/01/2018

  Niet minder dan 13 partners, waaronder Horeca Vorming Vlaanderen, de VDAB en Mentor vzw, slaan de handen in elkaar voor het opleidingsproject VORK. Door die unieke samenwerking wordt het vanaf april 2018 mogelijk om in het nieuwe Volksrestaurant VORK jaarlijks 76 mensen op te leiden die aan de slag kunnen in de horeca in stad Kortrijk en omstreken. Dit is meer dan het dubbele van het huidig aantal opleidingen.' 

   

  0 reacties
 • 09/01/2018

  Groep Kortrijk bestaat uit de stad, het OCMW, AGB Parko en het Stadsontwikkelingsbedrijf Kortrijk. Deze organisaties zetten zich allen in voor een kwaliteitsvolle dienstverlening aan de inwoners, ondernemers, studenten, bezoekers,... van Kortrijk. Een grote werkgever die samen met enthousiaste en getalenteerde medewerkers grote uitdagingen en veranderingen realiseert. We leggen een wervingsreserve aan voor jobs van administratief medewerker binnen Groep Kortrijk.

   

  We zoeken gemotiveerde medewerkers met talent voor administratie en klantenservice.

   

  0 reacties
 • 18/12/2017

  VORK, het nieuwe volksrestaurant in Kortrijk dat in april van volgend jaar de deuren opent, is door Vlaanderen geselecteerd als stedelijk project ter bestrijding van armoede. De Vlaamse regering beloont Kortrijk met een subsidie van 725.000 euro. Kortrijk is daarmee één van de vijf centrumsteden in Vlaanderen die samen in totaal 2.900.000 euro subsidie ontvangen uit de projectoproep ‘Investeringen in sociale infrastructuur’.

   

  0 reacties
 • 01/12/2017

  Op zoek naar een leuk eindejaarsgeschenk voor vrienden of familie? Dan is de nieuwe cadeaubon van de wijkteams van het OCMW Kortrijk een origineel en verrassend idee. De bon is verkrijgbaar in alle wijkcentra van Kortrijk en kan gebruikt worden voor zowel cursussen, workshops als voor diensten zoals pedicure, kapper of een middagmaal.

   

  0 reacties
 • 23/11/2017

  Begin december opent het OCMW van Kortrijk een nieuwe crisisopvang in de Brugsestraat 34. De opvang omvat 9 gemeubelde kamers voor in totaal 10 personen die tijdelijk een onderkomen nodig hebben. Met het project is een investering van 600.000 euro gemoeid. De Leerwerkplaats van het OCMW en De Poort voerde de volledige renovatie uit in eigen beheer. 

   

  0 reacties
 • 17/11/2017

  Zorg Kortrijk - vzw Zusters Augustinessen zoekt voor het sociaal restaurant VORK:

  1 Instructeur zaal

   

  Als instructeur zaal binnen VORK sta je in voor de professionele opleiding van de cursisten in art. 60, toegeleid door OCMW.

  Naast het aanleren van de technische kennis en vaardigheden breng je de gepaste arbeidsattitudes en sociale vaardigheden bij die nodig zijn voor het beroep, zoals het werken in team, tempo, klantvriendelijkheid,… en bent u verantwoordelijk voor het aansturen van de zaal.

  0 reacties
 • 17/11/2017

  Zorg Kortrijk - vzw Zusters Augustinessen zoekt voor het sociaal restaurant VORK:

  1 Instructeur keuken

   

  Als kok binnen VORK sta je in voor de professionele opleiding van de cursisten keukenmedewerker, toegeleid door de VDAB.

  Naast het aanleren van de technische kennis en vaardigheden breng je de gepaste arbeidsattitudes en sociale vaardigheden bij die nodig zijn voor het beroep, zoals het werken in team, tempo,… en bent u verantwoordelijk voor het aansturen van de keuken.

  0 reacties
 • 17/11/2017

  Zorg Kortrijk - vzw Zusters Augustinessen zoekt voor het sociaal restaurant VORK:

  1 Coach keuken

  Als coach keuken sta je in voor de volledige coördinatie en opvolging binnen de opleiding keukenmedewerker.

  Je bent vooral bezig met de selectie en rekrutering van cursisten die kunnen opstarten alsook met de begeleiding van de cursisten voor, tijdens en na de opleiding. Hierbij is een goede samenwerking en communicatie met de rest van het team noodzakelijk.

  0 reacties
 • 13/11/2017

  De afgelopen twee maanden is het aantal bezoekers van de nachtopvang in Kortrijk opnieuw toegenomen. Daarom bekijken OCMW en CAW of het aantal bedden bij de nachtopvang nog kan worden uitgebreid.

  0 reacties
 • 05/10/2017

  Er was al een grote K in Kortrijk, nu is er vlakbij ook De Kleine K in Kortrijk, een plek waar kinderen de baas zijn. Het Baggaertshof, beschermd erfgoedmonument van OCMW Kortrijk in de Sint-Jansstraat, kreeg recent een facelift en biedt voortaan elke woensdagnamiddag plaats aan kinderen van de lagere school om zich creatief uit te leven.

  0 reacties