Nieuws

 • 16/10/2017

  Wij zoeken voor Zorg Kortrijk, vzw Zusters Augustinessen: 
  verpleegkundigen en zorgkundigen met een hart voor ouderen.
  Deeltijds of voltijds.
  Interesse? Stuur je motivatie + CV door naar jobs.zorg@kortrijk.be

  0 reacties
 • 05/10/2017

  Er was al een grote K in Kortrijk, nu is er vlakbij ook De Kleine K in Kortrijk, een plek waar kinderen de baas zijn. Het Baggaertshof, beschermd erfgoedmonument van OCMW Kortrijk in de Sint-Jansstraat, kreeg recent een facelift en biedt voortaan elke woensdagnamiddag plaats aan kinderen van de lagere school om zich creatief uit te leven.

  0 reacties
 • 26/09/2017

  Het OCMW lanceert een nieuwe vorm van vervoer in de binnenstad van Kortrijk. Twee fietstaxi’s staan klaar om marktbezoekers met hun boodschappen te vervoeren tussen de markt en de bushaltes aan het station. Daarmee wil het OCMW, aanvullend op de bestaande vervoersinitiatieven, een oplossing bieden voor ouderen of minder mobiele mensen die korte afstanden willen afleggen in de binnenstad.

  0 reacties
 • 21/09/2017

  Het OCMW Kortrijk organiseert in het kader van het winternoodplan ontmoeting op zondagnamiddag. Hiervoor zoeken we twee jobstudenten die mekaar wekelijks afwisselen bij het openhouden van de ontmoetingsruimte in Wijkcentrum Zonnewijzer. Ze doen dit samen met de vrijwilligers die de werking kennen.

  0 reacties
 • 14/09/2017

  Het OCMW Kortrijk onderschrijft het onderzoek van Hogeschool Vives waarbij vastgesteld wordt dat 65-plussers een groot risico lopen op ondervoeding. ‘Wij stelden hetzelfde vast bij veel senioren in onze stad en hebben daarom zwaar geïnvesteerd in sterk groeiend aanbod gezonde en evenwichtige maaltijden aan huis en in onze wijkcentra’, zegt OCMW-voorzitter Philippe De Coene.

  0 reacties
 • 14/09/2017

  Op vrijdag 15 september opent de Deelfabriek officieel de deuren in Kortrijk. De Deelfabriek op de Venning bundelt verschillende initiatieven uit de deel-, ruil- en hersteleconomie. Op dezelfde locatie wordt een volledig nieuwe ontmoetingsruimte ingericht voor de buurt, en opent de nieuwe voorschoolse kinderopvang ‘speelhoek Venning’.

   

  0 reacties
 • 24/07/2017

  Maak kennis met de wijzigingen van openingsuren van het Sociaal Huis en OCMW in juli en augustus. Hou ook rekening met de volgende sluitingsdagen: 11 en 21 juli en 14 en 15 augustus.

  0 reacties
 • 08/05/2017

  Hulp nodig bij het invullen van je belastingsaangifte 2017? Je kan vanaf 15 mei tot 30 juni elke werkdag met je vragen terecht in het kantoor van de belastingen in de Hoveniersstraat 31 in Kortrijk.

  0 reacties
 • 24/02/2017

  Het sociaal-artistieke gezelschap Unie der Zorgelozen en het OCMW versterken de samenwerking. Een brugfiguur zorgt er vanaf deze week voor een sterke band tussen de vele honderden medewerkers en bezoekers van de Unie en de Scala en het sociale beleid van Kortrijk.

  0 reacties
 • 23/01/2017

  In het Begijnhof van Kortrijk start vanaf 1 maart 2017 een werking om kinderen, jongeren en hun gezinnen bij te staan bij het verwerken van trauma’s en rouw. Het initiatief is het eerste in zijn soort in West-Vlaanderen en komt van de vzw Ontrafel, een Kortrijkse spin-off van vzw De Bleekweide uit Gent.

   

  0 reacties