Nieuws

 • 17/11/2017

  Zorg Kortrijk - vzw Zusters Augustinessen zoekt voor het sociaal restaurant VORK:

  1 Instructeur zaal

   

  Als instructeur zaal binnen VORK sta je in voor de professionele opleiding van de cursisten in art. 60, toegeleid door OCMW.

  Naast het aanleren van de technische kennis en vaardigheden breng je de gepaste arbeidsattitudes en sociale vaardigheden bij die nodig zijn voor het beroep, zoals het werken in team, tempo, klantvriendelijkheid,… en bent u verantwoordelijk voor het aansturen van de zaal.

  0 reacties
 • 17/11/2017

  Zorg Kortrijk - vzw Zusters Augustinessen zoekt voor het sociaal restaurant VORK:

  1 Instructeur keuken

   

  Als kok binnen VORK sta je in voor de professionele opleiding van de cursisten keukenmedewerker, toegeleid door de VDAB.

  Naast het aanleren van de technische kennis en vaardigheden breng je de gepaste arbeidsattitudes en sociale vaardigheden bij die nodig zijn voor het beroep, zoals het werken in team, tempo,… en bent u verantwoordelijk voor het aansturen van de keuken.

  0 reacties
 • 17/11/2017

  Zorg Kortrijk - vzw Zusters Augustinessen zoekt voor het sociaal restaurant VORK:

  1 Coach keuken

  Als coach keuken sta je in voor de volledige coördinatie en opvolging binnen de opleiding keukenmedewerker.

  Je bent vooral bezig met de selectie en rekrutering van cursisten die kunnen opstarten alsook met de begeleiding van de cursisten voor, tijdens en na de opleiding. Hierbij is een goede samenwerking en communicatie met de rest van het team noodzakelijk.

  0 reacties
 • 13/11/2017

  De afgelopen twee maanden is het aantal bezoekers van de nachtopvang in Kortrijk opnieuw toegenomen. Daarom bekijken OCMW en CAW of het aantal bedden bij de nachtopvang nog kan worden uitgebreid.

  0 reacties
 • 05/10/2017

  Er was al een grote K in Kortrijk, nu is er vlakbij ook De Kleine K in Kortrijk, een plek waar kinderen de baas zijn. Het Baggaertshof, beschermd erfgoedmonument van OCMW Kortrijk in de Sint-Jansstraat, kreeg recent een facelift en biedt voortaan elke woensdagnamiddag plaats aan kinderen van de lagere school om zich creatief uit te leven.

  0 reacties
 • 26/09/2017

  Het OCMW lanceert een nieuwe vorm van vervoer in de binnenstad van Kortrijk. Twee fietstaxi’s staan klaar om marktbezoekers met hun boodschappen te vervoeren tussen de markt en de bushaltes aan het station. Daarmee wil het OCMW, aanvullend op de bestaande vervoersinitiatieven, een oplossing bieden voor ouderen of minder mobiele mensen die korte afstanden willen afleggen in de binnenstad.

  0 reacties
 • 14/09/2017

  Het OCMW Kortrijk onderschrijft het onderzoek van Hogeschool Vives waarbij vastgesteld wordt dat 65-plussers een groot risico lopen op ondervoeding. ‘Wij stelden hetzelfde vast bij veel senioren in onze stad en hebben daarom zwaar geïnvesteerd in sterk groeiend aanbod gezonde en evenwichtige maaltijden aan huis en in onze wijkcentra’, zegt OCMW-voorzitter Philippe De Coene.

  0 reacties
 • 14/09/2017

  Op vrijdag 15 september opent de Deelfabriek officieel de deuren in Kortrijk. De Deelfabriek op de Venning bundelt verschillende initiatieven uit de deel-, ruil- en hersteleconomie. Op dezelfde locatie wordt een volledig nieuwe ontmoetingsruimte ingericht voor de buurt, en opent de nieuwe voorschoolse kinderopvang ‘speelhoek Venning’.

   

  0 reacties
 • 24/07/2017

  Maak kennis met de wijzigingen van openingsuren van het Sociaal Huis en OCMW in juli en augustus. Hou ook rekening met de volgende sluitingsdagen: 11 en 21 juli en 14 en 15 augustus.

  0 reacties
 • 08/05/2017

  Hulp nodig bij het invullen van je belastingsaangifte 2017? Je kan vanaf 15 mei tot 30 juni elke werkdag met je vragen terecht in het kantoor van de belastingen in de Hoveniersstraat 31 in Kortrijk.

  0 reacties